opgebiecht Beeld Getty Images
opgebiechtBeeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Mijn vriend heeft me verlaten voor een man, maar ik durf het niemand te vertellen’

Sabine (33): “Twee jaar was ik met Melvin en ineens was het op. Van de ene op de andere dag deed hij afstandelijk, zo kende ik hem niet. Aanvankelijk ontkende hij dat er iets was, maar toen ik doorvroeg, kwam het hoge woord eruit: hij was verliefd op een ander. Een man. Ik vind het lastig en wil het liefst mijn kop in het zand steken.”

"Niemand weet het nog, maar Melvin en ik zijn uit elkaar. Er is geen ruzie tussen ons geweest, maar hij is verliefd op een ander. Dat kan gebeuren, maar het is heel dubbel.”

Verliefd op een ander

“Toen hij vertelde dat hij met iemand anders verder wilde, was ik in shock. Ik had helemaal niet door dat ik hem aan het verliezen was. Het was een uiterst ongemakkelijk gesprek. De man van wie ik al zo lang hield, zat te stuntelen en kwam niet uit zijn woorden. Dat kon maar één ding betekenen, dacht ik: hij was verliefd op Anna, de vriendin uit onze vriendenclub voor wie iedere man valt. ‘Is het Anna?’ vroeg ik.

Zijn ogen werden groot en hij keek verbaasd. ‘Nee, Anna is het niet... het is Robert.’ Een man dus. Dat had ik niet verwacht. Melvin vertelde dat hij Robert kende van de sportschool, dat ze elkaar daar geregeld zagen en dat de vonk was overgeslagen. ‘En dat valt niet te ontkennen?’ vroeg ik nog. ‘Je gooit wat wij hebben gewoon weg?’ Melvin schudde zijn hoofd en zei dat hij dit ook niet had verwacht.”

Biseksueel

"In mijn beleving waren we perfect samen, hij was de man met wie ik oud zou worden. Maar oké, het komt niet honderd procent als verrassing. Ik wist dat Melvin voordat wij een relatie kregen, had geëxperimenteerd met mannen. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij misschien biseksueel is. Toen we het daarover hadden en ik doorvroeg, ging het over ervaringen van jaren terug. Daarom heb ik er maar kort bij stilgestaan en zag ik het als iets uit het verleden. Hij was al zo veel vriendinnen verder, dat ik niet vermoedde dat hij nog eens voor een man zou vallen."

Aangeslagen

"Bovendien had hij mij en wij waren zo goed samen. Wat Melvin zei, maakte me onzeker: ik vroeg hem of hij tijdens onze relatie vaker gevoelens voor mannen gehad had. Dat bleek niet het geval, maar bij Robert was het meteen raak geweest. Ik kreeg tijdens dat ene gesprek zo veel te verwerken, dat ik het allemaal niet snapte. Het ging van huilen, naar ongeloof, naar woede en weer terug naar huilen. Melvin stond op en zei dat hij een stuk ging lopen, hij zou zo terug zijn. Ga je naar hem toe?’ vroeg ik. Dat ging hij niet, hij wilde even alleen zijn. Een paar uur later was hij terug, ook aangeslagen."

Enthousiasme afzwakken

“Ik wist niet wat ik met de situatie aan moest. Ik vroeg hem me over Robert te vertellen. Hoe was die ontmoeting gegaan? Hadden ze echt al iets of draaiden ze nog om elkaar heen? Ik had veel vragen. Melvin vond het moeilijk om met mij over zijn nieuwe liefde te praten, maar toen ik zei dat ik daar recht op had, deed hij het.

Hij probeerde me te sparen. Ik zag aan hem dat hij zijn enthousiasme probeerde af te zwakken om me geen pijn te doen. Daar stond mijn grote liefde me te dumpen, de man die ik als vader van mijn toekomstige kinderen zag. Toen ik hem vroeg of ik een foto mocht zien, twijfelde hij. Toch toonde hij me selfies van hen samen, knus met hun hoofden tegen elkaar.”

Bang voor de reacties

“Au! Ik griste de telefoon uit zijn handen, moest het gezicht van Robert even beter bekijken. Ouder dan wij, in mijn ogen onaantrekkelijk en met een onverzorgde uitstraling. En dan dat verliefde gezicht van Melvin ernaast. Die foto’s kwamen hard binnen en ik voelde tranen opkomen. Mijn laatste vraag was of het zin had te vechten voor ons, maar meneer had zijn keuze al gemaakt.

Ik schaam me. Voor mijn eigen gevoel, voor het ongeloof en omdat ik zo blind was dat ik het nu pas weet. Ik durf het mijn vrienden niet te vertellen. Ik ben bang voor hun reacties. Maar ik denk dat binnenkort de verliefde foto’s wel op Insta staan.”

Dit artikel stond eerder in Flair 1-2021.

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden