knuffelen Beeld Getty Images
knuffelenBeeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Mijn nieuwe liefde en ik logen dat we corona hadden’

Demi (30): “Ik kan het iedereen aanraden: corona een keertje inzetten als smoes om een week vrij te krijgen. Het was mijn idee niet, ik zou dat nooit kunnen bedenken en misschien niet eens durven, als Sjoerd er niet mee was gekomen.”

“Sjoerd is mijn nieuwe liefde, ontmoet via Tinder. We spraken af in een café en dat was super. Wat een leuke man: spontaan, grappig. Hij is iets ouder dan ik, maar heel jongensachtig, met zijn ondeugende blik, wilde haren en ongeschoren gezicht. Ik voelde aan alles dat dit weleens een succes kon worden en nog diezelfde avond hebben we gezoend.

Een paar dagen later zagen we elkaar alweer, we hadden het allebei goed te pakken. We stuurden elkaar veel berichtjes en zijn manier van schrijven vond ik ook leuk. Bij elke WhatsApp-ping maakte mijn hart een sprongetje, het viel gewoon tegen als het bericht niet van hem was.

Mijn onzekerheden verdwenen razendsnel, ik merkte dat hij mij ook echt, écht leuk vond. Zo fijn! Alleen… tijd te kort! Sjoerd is een druk mens, hij heeft veel vrienden en vaste avondjes, sportschool, voetbal, eten bij z’n ouders... afspreken was lastig. Het lukte wel, maar dan bijvoorbeeld later op de avond of in het weekend.

Corona faken

Toen ik op een zondagmorgen bij hem wakker werd en iets zei als: ‘Dit mag van mij eeuwig duren’, gingen in zijn hoofd alle radertjes draaien. Hij schoot omhoog, ging in bed zitten en ik zag hem broeden op een plan: laten we allebei corona faken! Als we ons ziek zouden melden op ons werk, zouden we bijna een week samen hebben. In huis, een hele week in bed als we daar zin in hadden, eten via Thuisbezorgd en alle tijd voor elkaar.

Ik moest erom lachen, vond het echt een briljant plan, maar eigenlijk durfde ik het niet. Ik lieg niet over ziektes, ben ook nooit ziek, en om nu zo’n leugen de wereld in te slingeren... ‘Als we het doen, moeten we het goed doen, dus dan houden we dit verhaal vol voor iedereen,’ vond Sjoerd. Hij nam mijn twijfels weg toen hij vertelde wat hij allemaal in zijn hoofd had voor die week. En toen dat ontaardde in de beste seks ever, was ik om. Sjoerd had nog een oude positieve coronatest in zijn keukenla liggen.

‘Ik wist dat deze ooit van pas zou komen,’ zei hij. We hebben er allebei een foto van gemaakt en die dezelfde avond nog rondgestuurd naar ons werk, familie en vrienden. Het moeilijkst vond ik het afslaan van alle goedbedoelde hulp. Er waren zelfs collega’s die aanboden om boodschappen te brengen. Die hele week ben ik bij hem geweest. Het was een van de leukste weken van mijn leven. Wel een vette leugen, maar ik kijk terug met zo veel plezier en we zijn verliefder dan ooit!”

Deze Opgebiecht komt uit Flair 05-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden