Opgebiecht: ‘Mijn moeder versierde mijn vriend' Beeld Getty Images
Opgebiecht: ‘Mijn moeder versierde mijn vriend'Beeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Mijn moeder versierde mijn vriend’

Laura (28): “Toen ik het voor mijn ogen zag gebeuren, was dat zo onwerkelijk: mijn moeder die aan het flirten was met mijn vriend Lars. Hij en ik waren drie maanden samen en - laat ik voor mezelf spreken - smoorverliefd. Het gebeurde op een groot tuinfeest met familie, dus iedereen was er getuige van. En wat denk je: Lars, de klojo, hapte toe!”

“Als ik tijdelijk kon verdwijnen van de wereld, zou ik het nu doen. Ik ben laaiend en tegelijkertijd schaam ik me dood. ‘Hé, hoe gaat het met Lars?’ ‘Nou, die is nu met m’n moeder!’ Het kan niet lang meer duren voordat zo’n vraag zich aandient. Wat moet ik dan? Ik ben zo ongelooflijk kwaad op mijn moeder dat ik denk dat het nooit meer goed komt. Hoe haal je het in je hoofd? Welke moeder maakt haar dochter ongelukkig? De mijne dus.”

Moeder met goede looks

‘Ik moet toegeven dat mijn moeder er goed uitziet, jonger dan ze is. Ze is 54, slank, knap en heeft gewoon goede looks. Ik hoor vaak dat ik op haar lijk, maar ik ben zelf niet zo met uiterlijk bezig. Als mensen zeggen dat ik net zo mooi ben als mijn moeder, denk ik alleen maar: als ik vanbinnen maar niet op haar lijk. Ze is – of was, dat weet ik niet – vrijgezel. Ik denk zelfs dat ze helemaal niet op een relatie zit te wachten, maar dat terzijde. Er zijn altijd wel mannen in haar omgeving en of ze het wel of niet met hen doet, kan me eigenlijk niet schelen. Ze geniet van aandacht en versiert mannen met gemak.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik kind was, met mijn pa en zijn vrouw heb ik gelukkig wel een goede band. Mijn moeder heeft nooit veel interesse in me gehad. Ik ben oké hoor, maar er heeft wel wat gemankeerd aan mijn opvoeding. Een goede moeder-dochterband was er nooit.”

Verkering

“Maar goed, Lars. Hij is ouder dan ik, 35, we leerden elkaar kennen in de sportschool. Hij zag er prima uit, maar ik was vooral gefascineerd door hoe aardig hij was – behulpzaam, sociaal en een heel vrolijke verschijning. Toen hij me uitleg gaf over de nieuwe roeiapparaten, viel ik als een blok voor hem.

Nog geen week later hadden we vette verkering. Ik dacht echt dat hij er net zo in zat als ik; we zagen elkaar vaak, hadden lekkere seks, konden uren praten over alles en zo hadden we eigenlijk best snel een serieuze relatie. Dacht ik.

Toen mijn tante, de zus van mijn moeder, zestig werd en ik aan Lars vroeg of hij met me meeging naar het feest zodat hij iedereen kon ontmoeten, had hij daar wel zin in. Ik had alleen nooit kunnen bedenken dat hij daar als een blok zou vallen voor een andere, veel oudere vrouw… mijn moeder.”

Mijn vriend met mijn moeder

“Ze was niet bij hem weg te slaan. Ik loop de deur niet plat bij mijn moeder, dit was de eerste keer dat ze elkaar ontmoetten. En hoe! Lars liet het allemaal gebeuren, een lol dat hij met haar had! Samen dansen, lachen, flirten en ze hing maar om zijn nek… Alle interesse in mij leek ineens verdwenen, alsof ik er niet bij was. Aan het eind van de avond was ik het zo zat dat ik besloot in mijn eentje naar huis te gaan.

Hij vond dat ik me ‘niet zo moest aanstellen’. ‘Ja, dat is Laura,’ hoorde ik mijn moeder nog zeggen. Mijn bloed kookte en ik voelde de tranen biggelen. Lars kwam achter me aan, ik liep kwaad door totdat hij het opgaf.

Van mijn nicht hoorde ik dat hij en mijn moeder meteen daarna samen zijn weggegaan. Achter mij aan dacht ze, maar ik heb ze niet gezien. Wat heb ik me in Lars vergist. Of het eenmalig was, of ze samen een mooi leven tegemoet gaan… Geen idee. Ik heb ze allebei geblokkeerd.”

Dit artikel stond eerder in Flair 37-2022.

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden