Papa kind Beeld Getty Images
Papa kindBeeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Mijn ex heeft mij gebruikt voor zijn grootste wens: vader worden’

Shanti (34): “Echt nóóit had ik kunnen vermoeden dat mijn ex homo is en dat al die tijd verborgen wist te houden voor mij. We hebben drie jaar een relatie gehad en ik was gelukkig met hem. Ik heb vanaf het begin gedacht dat hij ook gelukkig was met mij, maar achteraf gezien was dat schijn. Hij zal geen hekel aan me hebben gehad, maar echte liefde was het niet.

Mark wist als tiener namelijk al dat hij op mannen valt, maar hij is nooit uit de kast gekomen. Waarschijnlijk uit schaamte en de angst om niet te worden geaccepteerd in ons dorp. Hij onderdrukte zijn gevoelens en dacht daarmee weg te komen. Toen wij een relatie kregen, was het snel serieus. Binnen een halfjaar woonden we samen en niet lang daarna vroeg Mark mij ten huwelijk.”

Vader worden

“Een datum is er nooit gekomen, we kregen te maken met Covid, dus dat ging op de lange baan. Wel raakte ik zwanger. Op zich al een wonder, want zo vaak deden we het niet. Achteraf had ik daaruit al iets moeten opmaken, mijn seksdrive lag veel hoger dan die van hem. Maar wist ik veel. Het kostte hem waarschijnlijk moeite om het met mij te doen. Mark was nog blijer dan ik met mijn zwangerschap, vader worden was zijn grootste wens.

Na de geboorte van Jesse veranderde er iets tussen ons. Mark trok Jesse zo naar zich toe, dat ik het raar vond. Hij nam mij alles uit handen en leek alleen nog maar te leven voor de baby. Hij ging helemaal op in het vaderschap. Dat ons huwelijk steeds werd uitgesteld, kwam hem vast goed uit. Ik denk dat hij nooit wilde trouwen, maar dat ontkent hij. ”

‘Papa zal er altijd voor je zijn’

“Hij is degene geweest die Jesse heeft aangegeven bij de burgerlijke stand en ook als vader geregistreerd staat. Terecht natuurlijk. De bubbel waarin ik leefde, spatte uit elkaar toen ik thuiskwam en Mark boven hoorde praten. Ik liep de trap op en ving iets op als ‘Papa zal er altijd voor je zijn, ook als mama en ik niet meer samen zijn’. Zoiets. Ik stak mijn hoofd om de deur en Mark schrok zich wezenloos. Ik zag zo alle kleur uit zijn gezicht trekken.

’Jezus, wat is er, schat? Ben je ziek?’ vroeg ik bezorgd. Hij stopte Jesse in, duwde mij de kamer uit, sloot de deur en zei in tranen: ‘Nee, niet ziek… homo. Ik kan dit niet meer, Shant.’ Hij brak. We hebben daarna uren zitten praten en huilen. Hij was heel emotioneel, ik in shock. Ik was de eerste die te horen kreeg dat hij homo is. Hij heeft mij drie jaar voorgelogen en dat vind ik onvergeeflijk, daar ben ik boos over.

Zelf ziet hij het anders. Hij zegt dat hij met mij en Jesse oud had willen worden en dat hij misschien zichzelf dus ook wel voor de gek heeft gehouden. Hij kon het alleen niet langer meer opbrengen…”

Deze Opgebiecht komt uit Flair 12-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden