vriendin gaat vreemd Beeld Getty Images
vriendin gaat vreemdBeeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Mijn beste vriendin gaat vreemd en dat maakt me woedend’

Kim (36): “Als je me twintig jaar geleden had gezegd dat ik nu nog samen zou zijn met Morris en mijn beste vriendin Bibi met zijn beste vriend Johan, dan had ik je uitgelachen.

Het klinkt onmogelijk, maar toch is het zo. Bieb en ik kregen op de middelbare verkering met twee jongens, die net als wij besties waren. Nou stelde dat nog weinig voor, maar ook na school bleven we samen. We waren toen al close met z’n vieren en inmiddels zijn we bijna vergroeid.

Acht jaar geleden zijn we met een groot feest tegelijk getrouwd, Bieb met Johan, ik met Morris. Natuurlijk zijn er weleens dingen, maar we komen er wel uit. Die keer dat Bieb en Johan in een crisis raakten, hadden Morris en ik ze zo weer bij elkaar. Zij hebben inmiddels twee kinderen, wij eentje.

De nieuwe yogaleraar: Joeri

Alles ging oké, totdat ik onlangs merkte dat Bibi verliefd werd op een ander. Ik zag het gebeuren: ze viel als een blok voor onze nieuwe yogaleraar. Eerder hadden we een vrouw, nu hebben we Joeri. Ik vind ‘m helemaal niks, zo’n zijden sok, maar ik zag haar genieten van zijn aandacht.

Ik merkte dat het wederzijds was. Natuurlijk heb ik haar erop aangesproken en gezegd dat ze er niets mee mocht doen. Tegen dovemansoren: ik kreeg te horen dat dat mijn zaken niet zijn en toen wist ik meteen al dat het fout zat. Zoiets had ze me nog nooit eerder gezegd.

Ik was beledigd en deed alsof het me niet interesseerde: houd mij er dan maar buiten! Toch merkte ik al na een paar weken dat er meer was gebeurd tussen die twee. Bieb probeerde het goed te praten door te zeggen dat ze behoefte had aan spanning en dat Johan het niet hoefde te weten.

Lekker makkelijk, maar Johan is als een broer voor me. Ik trek het dus helemaal niet; ze is getrouwd en heeft een gezin. Ik vind het ook erg dat ze ervan uitgaat dat ik haar toch wel bescherm. Ze verwacht kennelijk dat ik met haar mee lieg.

Liegen om bestwil?

Maar waarom zou ik? Morris heeft me al gevraagd of er wat speelt tussen Bieb en mij. Hij merkte dat ik geïrriteerd reageerde op haar. Ik ontkende, zei dat er niets aan de hand is, maar daarmee lieg ik keihard tegen mijn eigen man.

Ik weet zeker dat de situatie klapt als Morris het zou weten, die zou zijn mond niet houden tegen Johan. Ik ben niet eerder zo boos geweest op haar, maar afstand nemen is lastig als je elkaar zo vaak ziet. Ze heeft niet eens in de gaten dat ze behalve haar huwelijk ook onze vriendschap op het spel zet.”

Deze Opgebiecht komt uit Flair 10-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden