opgebiecht Beeld Getty Images
opgebiechtBeeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Mijn beste vriendin begon me ineens te zoenen’

Annemijn (33): “Ik weet pas sinds een paar jaar dat ik biseksueel ben. Eigenlijk heb ik tot mijn dertigste alleen maar vriendjes gehad, maar daar kwam verandering in toen Naomi mijn leven in denderde. We hadden een korte, heftige relatie. Wat ik nooit had kunnen bedenken, was dat hierdoor mijn beste vriendin me ineens anders ging behandelen: ze wilde me zoenen en was beledigd toen ik niet meedeed.”

Happy single

“Tot nu toe heb ik weinig vaste relaties gehad, maar er waren altijd wel ‘projectjes’ in mijn leven. Ik ben een flirt, vind verliefd zijn heerlijk, maar ik heb het minder op lange relaties. Er zijn wel vriendjes geweest die een poging deden, maar ik laat me niet snel vangen. Wanneer een relatie serieus wordt, ben ik meestal degene die vindt dat het mooi is geweest en weer eens verder gaat kijken. Ik heb ook nog nooit samengewoond.

Zelf heb ik hier geen moeite mee, ik kan me voorstellen dat ik nog lang happy single zal blijven en ik denk dat dat het beste voor me is.”

Gedoe

“Mijn beste vriendin Mo zegt altijd dat ik ‘de ware’ gewoon nog niet ben tegengekomen, maar als het aan mij ligt, mag die nog wel een tijd wegblijven. Ik houd van het gevlinder, vind het fijn om met iemand samen te zijn, maar zit niet bepaald te wachten op de verplichtingen, beperkingen en het gedoe die een vaste relatie vaak met zich meebrengt. Ik heb genoeg vrienden met wie ik leuke dingen doe, die soms blijven slapen of met wie ik een weekendje weg ga.

Het verraste me toen ik ineens verliefdheid voor een vrouw voelde. Toen ik Naomi ontmoette op een terras voelde ik de vonken overspringen. Een vrouw, ik wist niet wat me gebeurde!

Ik schrok er niet van, vond het eigenlijk meteen superspannend. Leuk, ik wist niet dat ik het in me had. Misschien klinkt het gek, maar ik was er blij mee. Dat maakt mij bi en dat heeft me altijd aangesproken. Ik werk in de creatieve sector en kom veel met homo’s in aanraking, dus ik ben wat dat betreft misschien meer open-minded dan anderen. Ik heb Mo uiteraard verteld over Naomi. Wij zijn hartsvriendinnen, we vertellen elkaar alles.”

Bovenmatige interesse

“Er ging een nieuwe wereld voor me open, waar ik zeker nog meer van ga genieten. Het was anders om met een vrouw samen te zijn, alles was nieuw en Naomi was een soort reisleider. Ik deelde alles met Mo, ook de juicy details. Ik merkte een bovenmatige interesse bij haar en ze bleef me maar uithoren over Naomi. Ze hebben elkaar ook een paar keer ontmoet. Ik was dol op Naomi, maar wist dat zij geen blijvertje zou zijn. Na amper vier maanden was het over. Het waren geweldige maanden, we hebben veel lol gehad en het was goed zo. Over en sluiten, doei, doei.

Mo bleef gefascineerd, ze bleef vragen naar hoe ik met Naomi omging, wat er leuk aan was, hoe het was om met een vrouw te zoenen, te seksen, waar ik op viel bij haar... Ze heeft bij geen enkel vriendje zo veel interesse getoond.”

Beste vriendin

“Ik moest er om lachen, was zelf ook op ontdekkingstocht, dus ik vertelde haar echt álles. Maar op zo’n avondje met wijn, waarop we allebei flink hadden gedronken, begon ze mij ineens te zoenen! Ik schrok me het lazarus! Ik duwde haar vrij bruut weg en riep: ‘Doe normaal, gek!’

Achteraf gezien ook bot van mij, maar ik voelde dit helemaal niet aankomen. Wij zijn al zeventien jaar beste vriendinnen, dus nee, ik verwacht niet dat ze me ineens bespringt. Ik heb haar beledigd met mijn reactie, dat weet ik. Maar wat kon ik anders? Ze is mijn beste maatje, ze is belangrijker dan een flirt!”

Deuk in de vriendschap

“Die avond is ze boos weggegaan, ik kon haar niet tegenhouden. Ik wist niet wat ik moest doen, ik moest stiekem ook wel lachen. Natuurlijk hebben we het er achteraf over gehad. Ze heeft haar excuses aangeboden en ik ook, want mijn reactie was ook niet oké. Je zou dus denken dat het weer helemaal goed is tussen ons, maar ik merk dat er iets is veranderd. Er zit een deuk in onze vriendschap. Zo zonde.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden