Opgebiecht: ‘Ik wil niet dat hij met zijn beste vriendin op vakantie gaat’ Beeld Getty Images
Opgebiecht: ‘Ik wil niet dat hij met zijn beste vriendin op vakantie gaat’Beeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Ik wil niet dat hij met zijn beste vriendin op vakantie gaat’

Brenda (35): “Mijn vriend heeft een beste vriendin, een leuke meid met wie ik het ook goed kan vinden. Ze kennen elkaar al sinds de brugklas en hebben altijd een diepe vriendschap gehad. Ik denk dat ze hem op sommige punten misschien wel beter kent dan ik, ook al zijn Marvin en ik alweer vijf jaar samen.

Sommige vriendinnen snappen niet dat ik dit pik: ze vinden het maar vreemd dat een man en vrouw zo’n sterke band hebben. Maar ik heb nooit moeite met hun vriendschap gehad, tot nu dan. Ze willen namelijk samen op vakantie en hoewel ik het niet graag toegeef, gaat dat me eigenlijk een stap te ver."

Zijn beste vriendin

"Vanaf onze allereerste date weet ik van Linda, want zij was de enige die hij over onze ontmoeting had verteld. Nadat het echt aan was tussen Marvin en mij, ontmoette ik haar ook al snel. Een superleuk mens met wie ik een goede band opbouwde. Je kunt enorm met Lin lachen en ze is een echte vriendin. Zo iemand met wie je leuke dingen doet, maar die ook naast je staat als het eens wat minder gaat. Ik snap wel waarom mijn vriend zo met haar wegloopt.

Natuurlijk was ik wel nieuwsgierig naar hoe het dan zat tussen hen. Ze konden het duidelijk heel goed vinden samen, zijn totaal relaxed in elkaars gezelschap en beiden ook niet onaantrekkelijk. Waarom is het dan nooit meer geworden dan vriendschap? Maar zo zit het gewoon niet tussen hen, verzekerde mijn vriend me – en Linda later ook, trouwens.

Vlinders zijn er simpelweg nooit geweest en in al die 25 jaar hebben ze zelfs nooit met elkaar gezoend. Dat was voor mij genoeg. Als het wat had moeten worden tussen die twee, was dat allang gebeurd. En ik merkte aan alles dat mijn vriend enorm verliefd op míj was, dus ik maakte me nergens zorgen over."

Lees ook Opgebiecht: ‘Die carrière waar ik vroeger van droomde, kan me gestolen worden. Ik blijf liever thuis bij mijn zoon’

Heeft ze een oogje op hem?

"Maar dat was vijf jaar geleden en er zijn wat dingen veranderd. Linda is nog steeds vrijgezel, tegen wil en dank. Ze heeft de afgelopen jaren drie keer een relatie gehad van een paar maanden, maar die liepen op niets uit. ‘Waren alle mannen maar een beetje meer als Marvin,’ grapte ze vorig jaar een keer. Ik reageerde dat hij inderdaad een lot uit de loterij is, maar haar opmerking bleef me wel bij. Zou ze toch een oogje op mijn vriend hebben? Daarna is er eigenlijk niets meer voorgevallen wat die gedachte kon bevestigen.

Eigenlijk was ik die hele opmerking al bijna vergeten, tot Marvin vorige week thuiskwam van een avondje theater met vrienden. Linda was er ook, en ze hadden bedacht dat ze in december met z’n tweeën willen gaan skiën in Oostenrijk. Vroeger deden ze dat elk jaar met een heel groepje, maar een jaar of tien geleden kwam de klad erin toen een groot deel van de wintersportclub kinderen kreeg.

Marvin heeft wel vaker gezegd dat ie weer eens wil skiën, maar ik moet er niet aan denken om op wintersport te gaan. Ik haat kou, sneeuw en ijs, dus een week vrijwillig op een besneeuwde berg doorbrengen is niet bepaald mijn idee van leuk. Het is dus eigenlijk alleen maar mooi dat er iemand anders is die dat wel met hem wil doen. En toch zit dit plan me niet lekker. Ik kan niet goed uitleggen waarom niet, en waarom dit anders voelt dan wanneer Marvin en Linda samen een avond de kroeg in gaan.

Ik vind het een onrustig idee dat ze dan zo ver weg en zo lang ‘alleen’ met z’n tweeën zijn. En hoewel ik Marvin vertrouw en ik zeker weet dat ook Linda mij niet wil kwetsen, kan ik me voorstellen dat er na een dag op de piste met een wijntje bij het haardvuur opeens een bepaald sfeertje ontstaat… En dat er dan dingen gebeuren die ik niet kan verkroppen. Eigenlijk wil ik dat deze wintersportvakantie er niet gaat komen, maar ik bijt op mijn tong. Ik wil Marvin niet het gevoel geven dat ik hem niet vertrouw, dat verdient hij niet. Maar ik weet nu al dat ik die ene week in december niet lekker slaap.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Rianne Sepers | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden