Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik dacht dat de liefde wederzijds was, maar hij is homo’

Opgebiecht: ‘Ik dacht dat de liefde wederzijds was, maar hij is homo’

Opgebiecht: ‘Ik dacht dat de liefde wederzijds was, maar hij is homo’

Priscilla (30): “Toen ik kennismaakte met Roel, dacht ik: wow! Roel werd voorgesteld door onze chef, hij was mijn nieuwe collega in de modewinkel waar ik werk. Superleuke vent om te zien, vrolijk, opgewekt en behulpzaam en we klikten gelijk zó goed. Ik dacht serieus: hier is mijn nieuwe liefde! Wat een verkeerde inschatting van mijn kant…

Je hebt het weleens, van die mensen bij wie je meteen denkt: ja. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar ik wist dat we zouden klikken. Dat je alles leuk vindt aan iemand. Roel is een knappe verschijning en draagt leuke kleren, maar dat was het niet alleen.

De manier van kijken, de opmerkingen die hij maakte, die geluidjes die er soms uitkomen als iets niet gaat zoals hij wil, of de manier waarop hij mensen in de zeik kan nemen, terwijl zij denken dat hij het beste met ze voor heeft.”

Een oogje op een collega

“Ik herkende veel in hem en ik merkte meteen dat hij net zo werkt als ik. Jezelf oppeppen, vrolijk en vriendelijk de mensen te woord staan, zodat iedereen met je wegloopt en je het voor jezelf leuk maakt.

Al in de eerste week dat wij samenwerkten waren we volop aan het keten. We hebben in de winkel van die oortjes in, zodat we met elkaar kunnen communiceren. Je moest eens weten wat voor opmerkingen er soms uitkomen over klanten die passeren. Ik moet vaak uitkijken dat ik niet in lachen uitbarst. Dat gaat altijd goed, we werken superlekker, omdat we veel lol hebben en er dus een een gezellige sfeer hangt in onze winkel. Ik merkte dat hij meer met mij had dan met de andere collega’s en dat vond ik chill.”

Zijn privéleven

“Ik wilde het er niet te dik bovenop leggen, maar ik zag hem wel zitten. Natuurlijk probeerde ik meer te weten te komen over zijn privéleven, maar hij liet niet veel los. Ik wist niet eens of hij een vriendin had, want hij ontweek mijn vragen steeds. Ik heb hem weleens gevraagd ‘jouw type?’, toen er een hoogblonde stoot binnenkwam, maar meer dan ‘mag ik bedanken?’ kwam er niet uit.

Ik zag hem ook nooit avances maken in de winkel. Jammer genoeg ook niet naar mij. We hadden veel pret samen, maar ik wist niet zeker of hij die spanning ook voelde. Ik vermoedde het wel, hij trok erg naar me toe.

Toen het een warme dag was en we de hele dag in de airco hadden gestaan, zei hij: ik ben bevroren, zullen we straks even ontdooien op een terras? Woehoe, bingo, dacht ik. We gingen met z’n tweetjes naar een terras vlak bij de winkel. Ik deed nog even lippenstift en een luchtje op om goed voor de dag te komen.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Mijn vriend is twintig jaar ouder dan ik’

Hij is homo

“Het duurde geen kwartier voordat ik het doorhad: Roel valt op mannen. Ik zag het aan de manier waarop hij mensen opnam. Fluisterend zat hij iedereen te bekritiseren, ‘ja schat, dat staat je goed’, of ‘kan nog best een maatje kleiner hoor’ als er een vrouw langskwam die uit haar kleren puilde.

Totdat er een jongen langskwam die in mijn ogen compleet voor lul liep. Toen ik een opmerking maakte over dat die hippiekleding van hem echt niet meer kon, zei Roel: ‘Maar dat kan uit.’ En pas toen viel het kwartje!

Ik weet zeker dat hij niet merkte dat ik mezelf even moest herpakken. Sukkel, hij komt helemaal niet gay over. Meestal heb ik er een radar voor, maar die was nu niet afgegaan. Toen ik later naar huis fietste, baalde ik en moest ik toch ook wel lachen. Het was duidelijk dat ik Roel uit mijn hoofd moest zetten als mogelijke lover. Daar heb ik het wel moeilijk mee gehad, ik vind hem zó leuk. Nog steeds ja.

We zijn inmiddels wel echt bevriend geraakt en zien elkaar ook buiten het werk om. Ik heb hem nooit verteld van mijn prille gevoelens voor hem.”

Dit verhaal komt uit Flair 34-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

 Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Getty Images