Opgebiecht: 'Ik was in shock door deze monsterlijke kant van hem' Beeld
Opgebiecht: 'Ik was in shock door deze monsterlijke kant van hem'

Opgebiecht: 'Ik was in shock door deze monsterlijke kant van hem'

Yvette (34): “Rob en ik hebben dik twee jaar een relatie, maar pas afgelopen zomer zijn we voor het eerst samen op vakantie geweest, met de auto naar Italië. Waar ik onderweg een Rob te zien kreeg die ik niet kende.

Ik ga ervan uit dat als je een paar jaar samen bent, je alle karaktereigenschappen van elkaar wel hebt zien langs-komen. Niet dus."

Romantisch vooruitzicht

"We gingen in de nazomer met de auto naar Toscane. Rob heeft zo’n grote bak van z’n werk en ik hou van autorijden, dus ik zag het wel zitten. Rob had playlists voor onderweg gemaakt, ik had lekkers gekocht; we gingen goed voorbereid weg. We hadden een superleuk appartement gehuurd in een prachtige omgeving, we zouden daar lekker relaxen. Twee weken samen; een romantisch vooruitzicht!

Maar de autoreis erheen verliep al anders dan gedacht… Alles leek onder controle: we reden niet in het weekend en dan was het met een overnachting onderweg makkelijk te doen. Rob had een hotelletje op de route geregeld, zodat we meteen in een relaxte ‘geen haast’-stand zouden staan. Hij reed de eerste paar honderd kilometer. Het was de periode vóór de vakantie heel druk geweest op zijn werk, dus toen ik het idee kreeg dat hij zat te vechten tegen de slaap, nam ik het over."

Monsterlijke kant

"We reden met de navigatie aan, hoe moeilijk kon het zijn. Maar in plaats van dat Rob op de passagiersstoel ging slapen, werd hij juist alerter en bemoeide zich met mij. ‘Kijk uit!’ ‘Pas op, je rijdt wel erg dicht op de auto voor je!’ Doe dit, doe dat. Elke keer schrok ik me rot, want het ging niet op een aardig toontje. Natuurlijk ging alles goed, ik kan echt wel rijden.

Om bij het hotelletje te komen, moesten we de snelweg af. De navigatie liep niet lekker. Dat lag duidelijk aan de verbinding, soms stond ie even stil en ja, dan miste ik afslagen. Het commentaar dat ik kreeg! ‘HIER LINKS!’ ‘DAAR HAD JE IN GEMOETEN!’ Hij zat te schreeuwen, niet normaal!

Toen ik voor de zoveelste keer verkeerd reed, gaf hij een beuk tegen het handschoenenkastje, zeggend: ‘Weer fout, trut!’ Rob was boos, voor geen enkele rede vatbaar. Ik was vooral in shock door deze monsterlijke kant van hem. Die avond kwam het niet meer goed, zwegen we elkaar dood."

Het zat niet lekker

"Toen we de volgende ochtend verder reden, zat Rob uiteraard achter het stuur. Zo kwam hij er zelf achter dat het lastig rijden was met haperende navigatie. Het zou te makkelijk zijn om het erin te wrijven, dus ik zei niks. Hij zat te vloeken en sloeg een paar keer hard op het stuur, waardoor de grimmige sfeer meteen weer terug was.

Pas op de plaats van bestemming werd het gelukkig weer gezellig. Ik wilde de lucht geklaard hebben, dus ik begon er vrij snel over. Het zat me helemaal niet lekker, deze kant van hem die ik niet kende en echt vreselijk vond. Hij zei dat mijn reactie overdreven was en vond het zelf kennelijk wel meevallen, maar het zou niet meer gebeuren. Ik was niet overtuigd, merkte dat er iets in mijn gevoel voor hem was veranderd."

Lees ook Opgebiecht: Niemand weet dat ik een dochter heb

Twee Robs

"We hadden twee goede weken, maar ik bleef hangen in wat ik had gezien: een vreselijk driftige, onuitstaanbare man. Op de terugweg ging het opnieuw fout. Ik heb hem laten rijden, had er geen zin meer in. Vreselijk, die woede van hem als hij in de auto rijdt. Alsof er twee Robs zijn. We zijn heelhuids thuis-gekomen, maar er is bij mij wel iets geknapt. Dit gaat mij nooit meer gebeuren. Ik laat me niet meer zo vernederen.”

Dit artikel staat in Flair 39-2022. Een editie bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Getty Images

Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden