Dikke vriend Beeld Getty Images
Dikke vriendBeeld Getty Images

PREMIUM

Opgebiecht: ‘Ik schaam me voor mijn dikke vriend’

Anne (36): “Zijn groene ogen vond ik tijdens onze eerste date best bijzonder. We konden lekker verliefd naar elkaar staren. Maar qua fysieke aantrekkingskracht was dat het wel zo’n beetje.”

“Frank had een prima lijf: niet te dun en niet te dik. En ik kon op mijn tenen staan om hem te zoenen, ook fijn. Maar de laatste tijd vliegen de kilo’s er bij hem aan. Zijn borsten zijn zelfs groter dan de mijne. Ik vind het maar niks.”

Bourgondische genieter

“In het begin was het me nog niet eens zo opgevallen. We houden allebei van het bourgondische leven en een lekker kaasje of goede fles wijn is nooit ver weg. Het verbaasde me dan ook toen mijn moeder, die Frank een tijdje niet had gezien, vroeg hoeveel hij de laatste weken was aangekomen. Ik zei dat het heus wel meeviel en besteedde er verder niet zo veel aandacht aan.

Totdat ik twee weken met vriendinnen op vakantie ging. Toen ik aankwam in Nederland stond Frank me op te wachten op Schiphol. Wat een lieve verrassing had moeten zijn, kwam als een schok. Na twee weken Italië, waar mannen over het algemeen toch net een tikkie meer aandacht aan hun uiterlijk besteden, zag ik het nu ook: Frank is dik. En niet alleen dik, maar zelfs een beetje vadsig.

Ik weet het: het is niet aardig om te zeggen. Al helemaal niet over je eigen vriend, die verder zijn stinkende best voor je doet. Maar het zou zo fijn zijn als hij ook lichamelijk net iets meer zijn best deed. Terwijl hij me op Schiphol plat knuffelde en enthousiast naar mijn verhalen vroeg, voelde ik in de verte iets wat leek op walging.”

‘Zijn borsten zijn zelfs groter dan de mijne’

Weg libido

“Eenmaal thuis merkte ik dat Frank wel zin had in een potje seks, maar mijn libido was ver te zoeken. Ik gooide het op ‘moe van de lange reis’ en hoopte dat hij binnenkort weer voor langere tijd op zakenreis zou gaan. Dat zou me de tijd geven om na te denken. Want heel gek, ineens zag ik wat mijn moeder al langer zag: een dikkige man. Ik zag mezelf niet graag met hem vrijen.

Gelukkig moest Frank de week erop inderdaad op reis. Ik ging aan de slag en gooide al zijn ‘guilty pleasures’ weg. Zijn speciaalbiertjes, de chocoladevlokken en de voorraadpot Engelse drop, zelfs de bitterballen in de vriezer belandden in de prullenbak. Bij bol.com bestelde ik een fitnessmat, een paar gewichten en het boek Fitness voor Dummies. Frank is overigens niet erg sportief aangelegd. Niet erg, dat ben ik ook niet. Maar ik probeer – ondanks onze levensstijl – toch enigszins op mijn lijn te letten.

Toen Frank twee weken later thuiskwam, leek het alsof hij nóg dikker was geworden. Hij greep me bij mijn billen en gaf me een dikke zoen, maar ik voelde geen enkele kriebel. Stralend riep hij dat hij me mee uit eten wilde nemen. Naar Loetje, voor een lekkere biefstuk. Want o, wat had hij daar zin in.

In het restaurant voelde het alsof iedereen ons aanstaarde. Wat moest die slanke vrouw toch met zo’n dikzak? Toen tijdens een hap ook nog eens een straaltje jus langs Franks kin droop, wilde ik het liefst onder de tafel kruipen. Waarom moest hij ook de XL-versie bestellen? Een normale portie was toch meer dan genoeg? En waarom brood én friet? Waarom niet een gezonde salade ernaast? Toen we het restaurant verlieten, voelde ik het opeens: de schaamte. Ik schaamde gewoon om naast hem te lopen.”

Mijn dikke vriend

De volgende ochtend maakte Frank aanstalten om te vrijen. Toen kon ik het niet meer voor me houden. Hoewel ik me nog zo had voorgenomen om het voorzichtig en met hints duidelijk te maken, kon ik het gewoon niet meer verbergen. Hij verdiende het ook om te weten waarom ik al weken smoesjes verzon om maar geen seks met hem te hoeven hebben.

Met tranen in mijn ogen biechtte ik op dat ik hem onaantrekkelijk dik vond. De pijn in Franks ogen brak mijn hart. Hij is zijn gewicht in goud waard. En geloof me, dat is heel veel goud. Ik wilde hem dan ook echt niet kwetsen, maar kon ook niet voorbijgaan aan mijn gevoel. Toch snapte hij het ergens ook wel.

Inmiddels is hij op dieet en werkt hij aan zijn gewicht. Althans, dat zegt hij, veel zie ik er nog niet van. Ik schaam me nog steeds voor hem. Maar ook voor mijn schaamte.”

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden