Loving husband comfort upset offended wife, caressing and hugging Beeld Getty Images
Loving husband comfort upset offended wife, caressing and huggingBeeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Ik merk aan de seks dat mijn man het met een ander doet’

Renée (36): “Morris en ik zijn bijna vijf jaar getrouwd. Het huwelijk heb ik altijd serieus genomen. Zelfs toen ik een keer verliefd werd op een ander, heb ik dat keihard genegeerd. Lastig, maar ik vond het mijn plicht en uit­eindelijk ging die verliefdheid voorbij. Nu ben ik ervan overtuigd dat Morris het wél met iemand anders doet…

Misschien had ik hem destijds moeten laten weten dat ik gevoelens voor iemand anders had. Morris weet dat niet. Het is al twee jaar geleden dat ik verliefd was op Jimmy en dat het wederzijds was, maakte het er niet makkelijker op. Jimmy was een ontzettend leuke man die in hetzelfde pand werkte als ik. Ik kende hem van de lift, de parkeerplaats en het restaurant. Hij werkte bij een ander bedrijf. Een waanzinnig lekkere vent, die obvious met mij liep te flirten! Het deed me veel, maar ik heb hem uiteindelijk moeten zeggen dat ik getrouwd was om van hem af te komen. Hij had zijn zinnen op mij gezet en bleef me mee uit vragen, maar ik ben nergens op ingegaan. Er is nooit iets tussen ons gebeurd, behalve dat we samen een paar keer hebben zitten praten bij een kop koffie.

‘In bed doet hij dingen die hij eerder nooit deed, alsof hij ergens flink heeft bijgeleerd’

Ik moet erbij zeggen dat het lastig is om tussen Morris en mij te komen. We gaan way back, kennen elkaar van de middelbare school. Ik kreeg zelfs mijn eerste zoen van hem. We hebben lang verkering gehad, en genoeg onderbrekingen en relaties met anderen, om uiteindelijk toch weer bij elkaar terug te komen. We horen gewoon bij elkaar en toen we dat allebei zeker wisten, zijn we getrouwd.

Ik neem het huwelijk serieus, ik heb in principe voor Morris gekozen totdat de dood ons scheidt. Dat klinkt vast hopeloos ouderwets, maar ik geloof er wel in. Die hele toestand met Jimmy heeft best even gespeeld, maar ik kón er niets mee. Ik heb het altijd afgehouden vanwege Morris, hoe nieuwsgierig ik ook naar Jimmy was, want hij is zo’n ander type. Maar uit ervaring weet ik: als je het niet voedt en zo veel mogelijk negeert, gaat een verliefdheid over. Moeilijk, want de verleiding om me in een spannend avontuur te storten was groot.

Wat meespeelde is dat onze oudste zoon Joeri er al was en ik opnieuw zwanger wilde worden. Inmiddels hebben we ook een dochter, Zoë. Voor geen geld had ik mijn gezin op het spel gezet. Ik ben bang dat Morris het daar minder moeilijk mee heeft, want ik ben ervan overtuigd dat hij iets heeft met een ander. De reden dat ik voel dat Morris het met een ander doet, is omdat hij anders is in bed. Ik wil niet in details treden, maar hij is avontuurlijker. Hij doet dingen die hij nooit deed en doet die nog goed ook. Alsof hij ergens flink heeft bijgeleerd. Dat maakt ook dat ik er niet van geniet, het klopt gewoon niet.

Lees ook: Opgebiecht: 'Ik heb mezelf het ziekenhuis in gedronken'

Ik vind het vreselijk lastig om hem hiermee te confronteren. Hoe ga je zo’n gesprek aan? Ik kan toch moeilijk vragen: wie heeft jou dit geleerd?! Maar ik vrees dat het de enige manier is om erachter te komen. Tegelijkertijd kan ik het me haast niet voorstellen; hij is nooit ’s avonds weg of aan het over-werken. Hij gedraagt zich niet afstandelijk of vreemd. We hebben geen problemen en bovendien is hij dol op onze kinderen, niets is hem te veel wat dat betreft. Ik weet dus niet wat er speelt, maar ik weet voor honderd procent zeker dat ik gelijk heb. Ik móét ontdekken wie het is en wat ze voor Morris betekent, want dit trek ik niet.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

tekst Valerie van der Meer

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden