Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Zelfs ’s nachts tijdens het borstvoeding geven check ik nog even snel de Instagram van mijn ex’

Opgebiecht: ‘Zelfs ’s nachts tijdens het borstvoeding geven check ik nog even snel de Instagram van mijn ex’

Opgebiecht: ‘Zelfs ’s nachts tijdens het borstvoeding geven check ik nog even snel de Instagram van mijn ex’

Michelle (33): “Laat me eerst zeggen dat ik écht gelukkig ben met Kevin. Drie jaar zijn we samen en vorig jaar zijn we de supertrotse ouders geworden van Finn, de liefste, mooiste baby ooit. Juist omdat ik alles heb, vind ik het zo raar dat ik nog altijd met mijn ex bezig ben. Ik denk nog elke dag aan hem en volg hem fanatiek op alle socials.

Het was destijds niet mijn keuze om te breken met Amir. Hij dumpte mij onverwacht, toen hij verliefd was geworden op een collega: Anna. Ik ben er wel even kapot van geweest. Ik was gelukkig met hem en kon het niet geloven toen hij vertelde dat hij al een maand met haar ging. Het was een verdrietige tijd. Voor hem was het ook niet leuk, maar hij had een ander en ik was degene met een gebroken hart. Dat heeft overigens niet lang geduurd. Waar de meesten denken dat tijd om tot jezelf te komen dan juist belangrijk is, ben ik als een malle gaan daten. Leve Tinder!

Waarom?

Ik heb veel dates gehad, maar dat gaf me geen voldoening. Vluchtige contacten zijn het toch niet voor mij, ik voelde me er leeg bij. Bovendien bleef ik altijd denken aan Amir: wat zou hij nu doen? Denkt hij ook nog aan mij? Is hij nu gelukkiger? Het waren vragen die meerdere keren per dag door mijn hoofd gingen. Natuurlijk is het contact tussen hem en mij een tijd niet goed geweest, maar we hebben elkaar nooit ontvriend op de socials, dus ik kon hem blijven volgen. Hem én zijn grote liefde, want Anna stond op elke foto. Wat ik vervelend vond: op elke foto zagen ze er zo blij uit samen.

Gelukkig werd ik zelf drie jaar geleden verliefd op Kevin. We ontmoetten elkaar op straat, keken elkaar aan, keken elkaar na en hij draaide om en kwam naar me toe. ‘Ik denk dat ik spijt krijg als ik je niet aanspreek,’ zei hij. Ik was verkocht, wist meteen: dit is hem! Ik was op slag verliefd en we zijn inmiddels zo met elkaar versmolten dat we incompleet zijn als de ander er niet is. Daarom vind ik het zo gek dat Amir mijn hoofd niet uit gaat, nog steeds niet. Waarom is dat? Ik zou hem écht niet meer terug willen, maar kan hem niet vergeten. Ik check zijn Facebook en Insta elke dag. Kevin heeft Amir een paar keer ontmoet.

Nu we een tijd verder zijn, gaan we een stuk makkelijker met elkaar om en moet ik toegeven dat Anna best oké is en zie ik ook wel dat het klopt tussen die twee. Ik heb dus geen idee waarom die jongen me zo blijft intrigeren. Ik heb de liefde van mijn leven gevonden, die liefde is bezegeld met een nóg grotere liefde: onze baby… En toch houdt mijn ex me nog bezig. Het gebeurt zelfs dat ik Finn midden in de nacht borstvoeding geef en tegelijkertijd even de Insta van Amir check! Soms vraag ik me af of ik hier iets mee moet, dit is toch absurd? Komt dat nou alleen omdat ik ben afgewezen en daar niet overheen kan stappen? Dat is in elk geval mijn eigen verklaring.

Lees ook:
Opgebiecht: ‘Mijn vriend lijkt wel vergroeid met zijn moeder’

Kevin weet niet dat Amir nog steeds zo veel ruimte inneemt in mijn hoofd. Ik wil hem niet belasten met iets wat ik zelf niet begrijp. Waarom zou ik hem misschien ongerust maken, terwijl ik heel goed weet dat wij voor elkaar gemaakt zijn? Ik heb voor honderd procent vertrouwen in onze toekomst. Maar waarom denk ik dan nog zo veel aan Amir? Het lijkt wel een obsessie.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

tekst Valerie van der Meer