Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik hoor dat de buurman seks heeft met zijn therapeute’

Opgebiecht: ‘Ik hoor dat de buurman seks heeft met zijn therapeute’

Opgebiecht: ‘Ik hoor dat de buurman seks heeft met zijn therapeute’

Laura (34): “Kim, mijn buurvrouw, is een goede vriendin van mij. Zij heeft op het moment veel gedoe met haar man. Nick is depressief en zij doet er alles aan om zíjn leven weer op de rit te krijgen. Ze is kostwinner en cijfert zichzelf weg voor hem en hun zoon. Hij is thuis en krijgt therapie. Nou heb ik pas ontdekt dat hij het doet met zijn therapeute, we hoorden het door de muren heen.

Seks met zijn therapeute

We zijn nu vijf jaar buren en eigenlijk vanaf dag één al bevriend. Kim is een aanpakker, ze denkt in oplossingen en staat voor iedereen klaar. We drinken vaak even koffie samen, ik ben dus vooral close met haar. We hebben ook wel met z’n vieren geborreld, samen met Nick en mijn vriend Bastiaan, maar Kim en ik spreken elkaar over alles. Zo weet ik al een tijdje dat het niet zo goed gaat met Nick.

Door de coronacrisis is hij zijn baan kwijtgeraakt, daarnaast verloor hij zijn vader aan kanker en dat samen was te veel voor hem. Het maakte hem depressief en dat nam ernstige vormen aan. Kim vertrouwde me toe dat ze zich zorgen maakt. Ze zei: ‘Als je iets raars merkt, laat je het me dan weten?’ Zij is namelijk fulltime aan het werk nu. Ze houdt alles draaiende; ze werkt, doet boodschappen, kookt en brengt hun zoon naar school, zodat Nick aan zichzelf kan werken en hopelijk beter wordt. Nick zit thuis en sluit zich af voor iedereen, ik spreek hem zelden.

‘Kim doet alles om hem van zijn depressie af te helpen en hij bedankt haar zo?’

Het heeft Kim veel moeite gekost om hem over te halen in therapie te gaan. Uiteindelijk heeft zij geregeld dat er een therapeute aan huis komt en beloofde hij mee te werken. Typisch Kim, alles regelen voor anderen. De eerste berichten die ik vernam, waren goed. Ze had het gevoel dat Nick goed begeleid werd en dat hij er steeds meer voor openstond. Mooi, want het zou fijn zijn als zij straks ook weer wat ademruimte heeft.

Nou is het in ons complex niet erg gehorig, maar heel sporadisch vang je iets op. Als Kim en Nick hard lachen, horen wij het. Een flinke ruzie hebben we ook weleens meegekregen en een harde huilbui van hun zoon ook. Maar pas ving ik geluiden op die niet te missen waren: seks. Ik luisterde

en hoorde dat het Nick was, die zat niet rustig de krant te lezen… Ik schrok ervan en keek uit het raam of de auto van Kim er stond: nee. Het ging er luid aan toe en ik weet zeker dat hij niet alleen was. Ik heb de deur in de gaten gehouden, maar heb niemand zien vertrekken. Ik hield het voor me, vond het vreselijk gênant en probeerde het los te laten.

Lees ook:
Opgebiecht: ‘Ik had bijna 15.000 euro schuld’

Tot een week later, ook op donderdag, en toevallig was Bastiaan nog thuis. Ik was beneden toen hij me riep en zei dat ik snel naar boven moest komen. Hij stond te lachen in onze slaapkamer, die grenst aan de hunne, met z’n vinger voor z’n mond: sst. Ik hoorde diezelfde geluiden, keek geschrokken naar Bastiaan en deed alsof ik het niet eerder had gehoord. Hij begon te gniffelen en zei: ‘Goede therapie wordt daar gegeven, ik weet zeker dat hij zich snel beter voelt!’

Ik wist dat hij gelijk had; op donderdagochtend komt die therapeute. Ik vroeg aan Bastiaan wat we moesten doen en hij zei: niet mee bemoeien. Lekker makkelijke mannenoplossing, maar Kim is een vriendin. Bastiaan meende het toen hij zei dat het doel van Kim wel behaald is: het lijkt beter te gaan met Nick. Dat maakte me nóg kwader! Kim doet alles om hem te helpen en hij bedankt haar zo? Ik weet nog niet hoe ik het ga vertellen, maar dit móét ze weten.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages