opgebiecht Beeld Getty Images
opgebiechtBeeld Getty Images

PREMIUM

Opgebiecht: ‘Ik ging ervandoor met de nieuwe vriend van een vriendin’

Brenda (34): “Mijn leven is een total mess en dat is mijn eigen schuld. Mijn relatie kwam na vijf jaar ten einde omdat ik verliefd werd op de nieuwe vriend van een vriendin.”

Wat een leukerd

“Hij is voor tweehonderd procent de ware voor me, dus ik ben heel blij dat ik hem heb ontmoet. Maar iedereen is nu boos op ons. Het kwam onverwacht. Ik was al vijf jaar met Jan, we hadden zelfs kinderplannen. Geen vuiltje aan de lucht, totdat ik de man ontmoette die alles overhoop zou gooien.

Op de bewuste avond waren we uitgenodigd door mijn vriendin Marieke. Zij was de laatste jaren flink aan het tinderen geweest. De meeste flirts duurden niet lang, Tom was de eerste naam die we vaker hoorden langskomen. Toen ze een paar maanden iets hadden, besloot Marieke dat het tijd werd dat hij haar vriendengroep zou ontmoeten. Die avond waren we met z’n achten, zij, wij en nog twee stellen. Toen we aanbelden en een vreemde man lachend de deur opendeed, stond ik verbaasd te kijken; wat een leukerd.

‘Dan moeten jullie Brenda en Jan zijn!’ zei hij spontaan, terwijl hij naar achteren stapte om ons binnen te laten. Ik was onder de indruk. Hij was lang, had een open blik en krullen, alles was perfect aan hem. Ik had moeite om mijn ogen van hem af te ­houden. Achter zijn rug stak ik m’n duim omhoog naar Marieke, zo van: goede score. Wist ik veel.”

Stiekem afspraakje

“Die avond was supergezellig en Tom kwam bij iedereen moeiteloos door de keuring. Hij was geïnteresseerd, vrolijk en maakte leuke grappen. Diezelfde avond voegde hij ons toe op Facebook en Insta en zo kon het dat ik de volgende dag een bericht van hem kreeg.

Hij schreef dat hij het zo’n leuke avond vond en dat Marieke geweldige vrienden had, maar dat hij ook verward was… door mij. Ik stuurde hem meteen iets terug, en zo had ik de dag erna ineens een stiekem afspraakje in de stad.”

Liefde op het eerste gezicht

“We stonden er hetzelfde in: wég van elkaar, liefde op het eerste gezicht. Ik zei dat ik niets met hem kon beginnen, ik zou mijn relatie niet op het spel zetten. Maar ja, verstand en gevoel zijn twee verschillende dingen en ik kreeg Tom met geen mogelijkheid meer uit mijn hoofd. We hebben nog een paar keer afgesproken en natuurlijk is het toch wat geworden. Dit is echt overweldigende liefde, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.

Toen ik Jan vertelde dat ik bij hem weg zou gaan, kwam dat voor hem volledig uit de lucht vallen. Hij wilde voor ons vechten, ik heb uitgelegd dat dat geen zin had. Marieke was laaiend op Tom en schreef mij een brief waarin ze me met de grond gelijk maakte. Ze heeft me overal geblokkeerd en dat begrijp ik.

Jan en ik moeten nog steeds om de tafel, we hadden een samenlevingscontract. Ik heb een paar koffers met kleren meegenomen en woon nu bij Tom. Iedereen is boos op ons. Vooral op mij, want ik heb Jan laten ­stikken, vinden ze. Heel erg shit, maar ik accepteer het en hoop dat de tijd de wonden heelt. Ik ben zó blij mijn ware liefde te hebben gevonden.”

Deze Opgebiecht komt uit Flair 47-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden