Opgebiecht: ‘Ik droom soms dat ik seks heb met mijn vader’ Beeld Canva
Opgebiecht: ‘Ik droom soms dat ik seks heb met mijn vader’Beeld Canva

Opgebiecht: ‘Ik droom soms dat ik seks heb met mijn vader’

Evi (34): “Het is bijna te gênant om over te praten, ik weet zelf ook niet wat ik ervan moet denken: ik droom soms dat ik seks heb met mijn vader. Walgelijk, vind ik het zelf. Het gebeurt me een paar keer per jaar en áls het gebeurt, kan ik daarvan dagen van slag zijn.”

“Laat ik vooropstellen dat mijn vader me nooit iets heeft aangedaan. Hij is een enorme lieverd, van wie ik heel veel hou en die me zou beschermen tot zijn laatste snik. Hij zou nooit een hand naar me uitsteken op de verkeerde manier. Dat is het dus niet.

Seksuele droom

“Ik snap ook niet hoe het kan, maar eens in de zoveel tijd heb ik een seksuele droom over mijn vader. Klinkt als een nachtmerrie en zo voelt het ook als ik wakker word, maar op zich stelt de droom weinig voor, het zijn meer flarden.

Het is maar kort en toch ben ik daarna helemaal van de kaart. In zo’n droom zie ik mezelf vrijen met mijn vader. Het lijkt of ik er geen gevoel bij heb, je moet je er zeker geen stomende seks bij voorstellen. Er is geen context en gelukkig komt het ook nooit tot een hoogtepunt. Het zijn maar korte beelden, maar als ik wakker word, heb ik wel de nachtmerrie-ervaring: schrikken en meteen rechtop in bed.”

Verlangen naar seks

“De eerste keer dat ik zo’n droom had, is al een paar jaar geleden. Ik heb het hooguit twee, drie keer per jaar. Je gaat zelf natuurlijk nadenken waar zoiets vandaan kan komen. Ik dacht dat het misschien een verlangen was naar seks, maar ook als ik een relatie heb, zoals nu, kan deze droom voorbijkomen. Dat zegt dus niks.

Ik ben gaan speuren op internet, want ik vond het nogal een pervers idee. Gelukkig kwam ik erachter dat veel meer vrouwen dit soort dromen hebben en dat je er niks aan kunt doen. Je hersenen maken in je slaap kennelijk geen onderscheid in wat normaal is om te denken en wat niet. Zo’n droom kan een loopje met je nemen, want je brein grijpt niet in.”

Intieme gevoelens

“Ook lees ik dat seksuele dromen niets met lust te maken hebben. Dat kon ik zelf ook nog wel verzinnen. Meestal staat zoiets voor een band die niet goed is, iets wat je probeert te onderdrukken of juist dat je aandacht van je vader mist. Omdat het om intieme gevoelens gaat, wordt het in je droom vertaald naar intimiteit: seks dus. Klinkt op zich logisch, maar ik heb daar geen last van, want mijn vader en ik hebben een prima verstandhouding. Ik zie mijn ouders bijna elk weekend, ze hebben een goed huwelijk en het laatste waarin ik geïnteresseerd ben is hun seksleven.”

Moeite met mijn vader

“De laatste keer dat ik na zo’n droom met een schok wakker werd, was mijn vriend bij me en die vroeg geschrokken wat er was. Ik heb erover gelogen, want wat moest ik anders? ‘Ik droomde dat ik seks had met mijn pa!’ Nee, dát is leuk om te horen van je vriendin! Ik zei dat ik droomde dat ik werd achtervolgd en dat geloofde hij. Het allerergste vind ik dat ik na zo’n droom soms even moeite heb met mijn vader, terwijl die arme man er niks aan kan doen! Kom ik in het weekend thuis, dan kan zo’n gedachte aan die droom ineens weer bovenkomen.

Dan moet ik gewoon uitkijken dat ik mijn vader niks verwijt… Ziekelijk toch? Niemand is beter voor me dan hij, hij is een van de weinige mensen die ik blind vertrouw. Ik zou graag van die dromen afkomen, maar ik denk niet dat ik er zelf iets aan kan doen. Zie je me aankomen bij de huisarts? ‘Wat ik nou toch steeds droom…’ No way!”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Valerie van der MeerCanva

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden