Opgebiecht: 'Ik ben verliefd op de vriend van mijn zus' Beeld nbsp
Opgebiecht: 'Ik ben verliefd op de vriend van mijn zus'Beeld nbsp

Opgebiecht: 'Ik ben verliefd op de vriend van mijn zus'

Liv (31): “Om nooit te vergeten: de dag dat mijn zus haar nieuwe vriend meenam naar mijn ouders om hem voor te stellen. Ik was erbij en toen zij weer weg waren, hadden mijn ouders en ik de grootste lol: Max was helemaal niet het type waar Anne normaal mee thuiskwam. We waren verbaasd dat ze voor zo’n goedzak viel. Die avond heeft Max onze harten gestolen en dat werd bij mij alleen nog maar erger."

Verliefd op vriend van zus

"Anne is een flirt. Je moest eens weten hoe vaak zij de ware al heeft gevonden en hoe vaak ze diezelfde ware weer op de stoep zette. Meestal duren haar relaties niet lang, maar op het moment zelf is ze er altijd van overtuigd dat het voor eeuwig is. Dus we hebben het al vaker meegemaakt dat we werden voorgesteld aan haar toekomstige man, die dan een maand later alweer bij het grofvuil stond. En dan om de stomste redenen, je houdt het niet voor mogelijk.

Ik ben het tegenovergestelde, ik ben geen flirt en ben zelden verliefd. Als ik al voor iemand val, dan ziet hij mij meestal niet staan. Dus ik ben onzeker en mijn exen zijn op één hand te tellen, terwijl je bij Anne handen tekort komt."

De vriend van m'n zus

"We zijn tegenpolen. Ik zou graag wat meer van haar hebben, maar helaas. Ik ben momenteel single en Anne is dat in haar leven nooit lang geweest, ze is altijd verliefd. We gaan veel met elkaar om, hebben aan één blik genoeg hebben en zijn behalve zussen ook best friends. We bespreken álles.

Inmiddels is ze met Max bezig een record te vestigen: ze is al een jaar met hem en het gaat goed tussen die twee. Super voor haar, want Max is echt een heel, héél toffe vent. Op die eerste avond van het etentje bij mijn ouders vonden wij Max wat vreemd."

Hij was stil, de kat uit de boom kijkend, en als wij een grapje maakten, had hij dat niet meteen door. Totdat Anne hem een por gaf en zei dat hij niet overal in moest trappen. Het was een rare avond, omdat we van Anne totaal andere types gewend waren. Ze viel meestal op drukkere jongens, met een grote bek en zeker van hun zaak.

Dus wij vonden Max een verademing: aardig, bescheiden en leuk, zo anders dan zijn voorgangers. In vergelijking met haar andere vriendjes, was hij misschien een beetje een sul. Hij leek te aardig en te goed voor haar, wij dachten dat het niet lang zou duren tot hij door zou hebben dat ze volledig over hem heen walste."

Lot uit de loterij

"Inmiddels heb ik mijn mening wel herzien, want wat een lot uit de loterij, die man! Behalve dat hij er oké uitziet, straalt hij een rust uit waar je alleen maar jaloers op kunt zijn. Hij is lief, maar laat zich niet gebruiken. Elke keer als ik ze samen zie, voel ik lichte jaloezie. Hij is ouderwets romantisch en houdt deuren open en zo.

Weet je wat stom is: doordat Anne zo enthousiast over hem vertelt, ga ik steeds meer voor hem voelen. Ik denk vaak aan hem en het slaat helemaal nergens op, maar ik geloof dat ik verliefd ben... Ik stel me voor hoe het is om zo’n vriend te hebben en door alle levendige verhalen van Anne krijg ik daar een duidelijk beeld bij."

'De zus van'

"Ze zien elkaar niet dagelijks, want Max wil hun relatie rustig opbouwen. Precies wat Anne nodig heeft, want zij gaat er meestal meteen vol in, met als gevolg dat iets weer snel over is. Anne en ik doen veel samen, dus ik zie Max ook best vaak. Altijd superleuk, want hij is goed gezelschap, maar ik word er nu ongemakkelijk van. Ik merk dat ik me anders gedraag als hij in de buurt is. Alsof ik indruk wil maken, terwijl ik honderd procent zeker weet dat hij me enkel ziet als ‘de zus van’. En terecht! Er is geen enkele reden om te denken dat hij mij interessant vindt."

Lees ook Opgebiecht: ‘Ik krijg het benauwd van samenwonen’

Gunnen

"Natuurlijk ben ik blij voor Anne dat ze met hem is en ik gun het haar ook. Tegelijkertijd denk ik soms weleens: doe mij zo’n Max, dan ga jij verder met je volgende avontuur. Ik zal het nooit uitspreken, zelfs niet als het uitgaat tussen die twee. Ik hoop dat Anne doorheeft dat ze goud in handen heeft en ik hoop vooral ook dat ik snel af ben van mijn gevoelens voor hem.”

Dit artikel stond in Flair 40-2020. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: iStock

Flairnbsp

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden