Caucasian woman sitting in armchair holding legs Beeld Getty Images/Tetra images RF
Caucasian woman sitting in armchair holding legsBeeld Getty Images/Tetra images RF

Opgebiecht: ‘Ik ben stapelgek op mijn vriendin, maar ook stikjaloers’

Laura (33): “Een heerlijke tweeling, een superleuke man met een goede baan en zelf is ze ook top. Sanne is echt de beste vriendin die je je kunt wensen. Ze heeft altijd tijd en aandacht voor mij. Ik hou zielsveel van haar en toch kan ik het niet helpen dat ik soms enorm jaloers op haar ben…”

"We kennen elkaar al twintig jaar, vanaf de brugklas. We waren allebei wat onwennig en zaten zonder vriendinnen van de basisschool in de nieuwe klas. Het klikte meteen op elk gebied. Al snel waren we onafscheidelijk en dat zijn we sindsdien gebleven. We hebben altijd alles met elkaar gedeeld en dat doen we nog steeds.”

Goede vriendinnen

“De eerste zoen, verliefdheden, relaties, seks, alle ‘dit-deel-ik-alleen-met-jou-dingen’. Ook dat is onveranderd. Als zij eens ruzie heeft met haar man Tim, ben ik de eerste en vaak enige die het hoort. Dat komt overigens zelden voor, want ze hebben een droomhuwelijk en twee superzoete kinderen. Tim heeft een goede baan en ze wonen in een mooi huis met een tuin.

Sanne werkt nu niet en is thuis bij de kinderen. Hun ouders leven nog en met hen hebben ze goed contact. De tweeling is de ene week een dag bij Tims ouders, de andere week bij haar ouders, omdat de opa’s en oma’s dat zelf zo graag willen. Kortom, ze leven het leven waar je als kind van droomt – en ik doe dat misschien stiekem nog steeds wel."

Jaloers

"Mijn leven is niet zo geslaagd. Ik heb een paar nare relaties achter de rug en ben bang weer voor een verkeerd type te vallen. Ik zou graag een relatie hebben, maar ik durf mijn eigen gevoel niet meer te vertrouwen. Een kinderwens heb ik ook en soms maak ik me daar wel zorgen over: je moet eerst wel wat jaren samen zijn voordat je die keuze maakt.

Ik heb een leuke baan in de entertainmentindustrie, maar veel verdien ik niet. Mijn huis is dan ook niets bijzonders, een klein appartement aan de rand van een stad. De stad waarin Sanne in het centrum aan een mooi park woont. Ze betekent echt veel voor me en ik heb alles voor haar over en toch kan ik het soms even niet uitstaan. Ik vind het vreselijk, maar ik merk dat ik steeds vaker jaloezie voel.

Dat is iets van de laatste tijd, een enorm rotgevoel. Ik heb me afgevraagd waardoor het komt. Ik vind dit een lastige tijd. Door dat hele coronagedoe voelt het alsof mijn leven heeft stilgestaan. Ik was vaak alleen thuis en vond dat zwaar. Ik zag Sanne wel en mijn moeder ook, maar ik miste mijn normale sociale leven. Mijn werk lag zo goed als plat, dus de verveling en lamlendig­heid sloegen toe."

Loser

"Ik ging aan mezelf twijfelen, wat deed ik verkeerd? Ik miste ook een man om me heen. Sanne vertelde juist dat haar seksleven beter was dan ooit. Dat wil je niet horen als je niet eens meer weet wanneer je laatste keer was! Ik durfde het haar niet te zeggen, want ik gun haar haar geluk. Maar ik vind het lastig worden om naar haar toe te gaan, omdat ik dan geconfronteerd word met alles wat ik mis.

Ik voel me naast haar steeds meer een loser die de verkeerde keuzes heeft gemaakt. Sanne zou me trouwens nooit als loser zien of me laten vallen. Het is puur iets wat bij mezelf zit, maar ik krijg het niet uit mijn hoofd. Ik wil er met haar niet over praten, want als zij dit weet, zou ze zich er ellendig bij voelen en zich helemaal op mij storten. Dat wil ik niet. Maar een leven zoals dat van haar: ik zou er alles voor overhebben.”

Valerie van der MeerGetty Images/Tetra images RF

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden