Opgebiecht: ‘Ik ben bang dat ik word gecatfisht’ Beeld Getty Images
Opgebiecht: ‘Ik ben bang dat ik word gecatfisht’Beeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Ik ben bang dat ik word gecatfisht’

Wendy (32): “Ken je Catfish, die serie op MTV waarin ze mensen ontmaskeren die zich op internet voordoen als een ander? En dat je je dan eigenlijk niet kunt voorstellen dat degene die ze voor de gek houden daar al die tijd is ingestonken? Wat een losers moeten dat zijn! Maar ik begin steeds meer te denken dat ik me in een soortgelijke situatie bevind en ik ben toch echt geen idioot..."

Datingsite voor hoger opgeleiden

"Ik ken Jim al dik een halfjaar, we hebben elkaar ontmoet via een datingsite voor hoger opgeleiden. Het begon met een paar chatberichten en we ontdekten al snel dat we veel gemeen hadden. We kwamen allebei uit een lastige relatie, ik met een bipolaire partner en hij met een volgens hem kille vrouw met wie hij heel veel ruzie had. Hij begreep dus hoe moeilijk het is om weer te gaan daten nadat je zo teleurgesteld bent in de liefde. Om je weer écht open te stellen voor iemand.

Ik vond het dan ook niet vreemd dat hij totaal niet aandrong op een ontmoeting. Ik wist zelf nog niet eens zeker of ik daar wel aan toe was. Nadat we na ongeveer twee maanden mailen onze telefoonnummers uitwisselden, werd ons contact intenser. Eerst bleef het nog bij een paar keer per dag whatsappen, maar al snel stuurden we elkaar de hele dag door berichtjes en begonnen we elkaar ook te bellen. En dat gaat nu al bijna vijf maanden zo door."

De hele dag door appen

"Jim en ik bespreken álles. Van grote dingen als onze dromen en angsten tot futiliteiten als ‘Ik heb een nieuwe shampoo geprobeerd en die ruikt zo lekker’. Eigenlijk hebben we de hele dag door contact, vanaf het moment dat we wakker worden via het ontbijt naar ons werk en via het avondeten totdat we gaan slapen. Net zoals ‘gewone’ stellen dat doen, eigenlijk. Alleen bestaat onze relatie tot nu toe alleen maar via de telefoon. J

a, ik noem het een relatie, want ik zou niet weten hoe ik het anders moeten omschrijven. Ik ben verliefd op Jim. Op zijn stem, op de foto’s die hij me gestuurd heeft, op zijn humor, op de manier waarop hij naar me luistert. Hij is op dit moment de belangrijkste persoon in mijn leven. Ik kan dan ook niet wachten tot ik hem écht kan zien, horen, ruiken, voelen. Maar dat schiet nou juist niet zo op…

Na een maand bellen heb ik voor het eerst voorgesteld elkaar eens te ontmoeten. Jim zei dat hij ook niet kon wachten mij te zien, maar dat hij wel heel druk was met een heftig project op zijn werk en dat hij liever met me afsprak als hij de deadline had gehaald. Ik dacht: wat maken die zes weken nog uit? Dus stemde ik ermee in."

Lees ook Opgebiecht: ‘Na de dood van mijn moeder hangt mijn vader de casanova uit’

Nog steeds geen date

"Anderhalve maand later spraken we dan toch echt af: ik zou voor hem koken. Maar die afspraak belde hij een paar uur van tevoren af omdat ie ziek was. Daarna overleed zijn hond en wilde hij me niet opzadelen met zijn verdriet. Omdat ik een beetje ongeduldig begon te worden, beloofde hij het goed te maken met een etentje bij een sterrenrestaurant, maar twee dagen voor die date bleek dat hij een belangrijke vergadering had die hij écht niet kon afzeggen.

Dat was vorige week, een nieuwe date hebben we nog niet gepland. Ik ben namelijk bang dat die er toch niet van gaat komen, omdat ik steeds sterker het gevoel krijgt dat Jim me belazert. Als ik ernaar vraag, verzekert hij me dat dat echt niet zo is en dat hij van me houdt. En dan twijfel ik toch weer, want waarom zou hij níet echt zijn? Waarom zou hij me bedriegen?

Je leest weleens over oplichters die om geld vragen, maar Jim heeft nog nooit iets gezegd dat ook maar in die buurt kwam… Toch kan ik zo ook niet verder, ik móét de waarheid weten. Ik ga hem een ultimatum stellen: binnen een maand zien we elkaar en anders kap ik ermee. Ik kan niet mijn hele leven wachten op iemand die om wat voor reden dan ook niet beschikbaar is.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Rianne Sepers | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden