Vrouw in bed met man  Beeld GettyImages
Vrouw in bed met manBeeld GettyImages

Opgebiecht: ‘Hij is ineens ook geïnteresseerd in mannen’

Mare (32): “Ik was 27 toen ik met Boaz trouwde. Het huwelijk stond nooit boven aan mijn verlanglijstje, maar Boaz wist me te overtuigen. Omdat we allebei een wild leven achter de rug hadden en ik weet dat monogamie niet mijn ding is, gingen we voor een open huwelijk. Prima, maar daaraan twijfel ik nu Boaz ineens ook belangstelling heeft voor mannen.

Boaz en ik leerden elkaar kennen bij het uitgaan. We waren destijds flink van het stappen, afterparty’s tot de volgende dag, xtc, drank en seks. We hingen in hetzelfde kringetje rond en deelden samen ook weleens het bed, gewoon omdat we daar zin in hadden. Niet dat één van ons op zoek was naar een relatie, daar moesten we niets van hebben.

Toch is dat met de jaren veranderd. We eindigden steeds vaker samen en dat beviel wel. Ik had ook nog seks met anderen en loog daar niet over tegen hem, en andersom ook niet. Hij kon mij tegenkomen en vertellen over een geweldige nacht met iemand en dan luisterde ik. We waren hartstikke vrij en zo leefden we ook. Alles was wel oké en we staken – vooral seksueel gezien – veel van elkaar op. Laat ik daar dan vrij onbescheiden bij zeggen dat we allebei goed in de markt lagen. Het was voor ons niet moeilijk om met iemand mee naar huis te gaan."

Open huwelijk

"Buiten het uitgaan raakten Boaz en ik ook steeds meer bevriend, in het ‘normale leven’. Het klikte op meerdere vlakken goed tussen ons. We gingen wel eens met zijn bootje door de grachten varen, of samen sporten. Er ontstond een écht goede vriendschap, en na een heftige vrijpartij vroeg Boaz mij ten huwelijk. Ik moest er vreselijk om lachen, dat was zó niet mijn ding, maar hij meende het. Ik weet niet of toen zijn hart sprak of de drank, maar ik zei nee.

De keer daarna dat hij het vroeg, zei ik ook nee. Maar hij bleef erover fantaseren, vond het geweldig. We waren zo rock-’n-roll, vond hij, we waren een gouden match. Ik begon aan het idee te wennen, vond het steeds leuker worden. Maar eeuwige trouw was toch niks voor ons? Boaz vond dat je dat zelf kon invullen. We zouden een super huwelijksfeest hebben, een mooi stel zijn, onze relatie zou gebaseerd zijn op de beste vriendschap en in de seks konden we elkaar vrij laten. Ik werd enthousiaster en heb hém uiteindelijk ten huwelijk gevraagd, als verrassing op zijn verjaardag. Natuurlijk zei hij ja."

Ons huwelijk is honderd procent geweldig – nog steeds. We zijn gek op elkaar, kunnen op elkaar bouwen, lachen heel veel en zijn in bed de beste partners. Soms doen we het met iemand anders, en een trio kan ook leuk zijn. Als Boaz het met een ander doet, vertelt hij dat. Ik vind het geen probleem en doe hetzelfde. Al komt het niet vaak meer voor dat we voor een ander kiezen. We hebben geen geheimen voor elkaar, zijn niet jaloers als de ander niet thuiskomt en maken elkaar geen verwijten."

Ook mannen

"Maar nu is er iets gebeurd waar ik niks mee kan en heb ik m’n mond gehouden, terwijl ik altijd eerlijk ben tegen Boaz. Hij heeft seks gehad met een andere man, en dat bericht kwam bij mij aan als een mokerslag. Het was geen trio, alleen hij en een andere vent, die ik niet ken. Hij vertelde erover en zei dat hij het raar vond, spannend en onwennig.

Toen hij in details trad, werd ik misselijk. Ik barst van de homovrienden, maar deze voelde ik niet aankomen. Waarom het me zo raakt, weet ik eigenlijk niet. Waarom wel met een andere vrouw en niet met een man? Zelf moet ik er ook niet aan denken, ik zou geen seks willen met een vrouw zonder een man erbij. Maar Boaz heeft de smaak te pakken, hij heeft het nu al vaker gedaan.

Ik weet dat ik eerlijk moet zijn, maar ik vind mezelf ineens zo’n suffe trut. Ik laat hem lekker zijn gang gaan, maar ik wou dat ik het beeld van hem met een andere man van mijn netvlies kon krijgen...”

Redactie FlairGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden