Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Meest Gelezen > Opgebiecht: ‘Ik heb gedatet met de nieuwe liefde van mijn beste vriendin’

Opgebiecht: ‘Ik heb gedatet met de nieuwe liefde van mijn beste vriendin’

Opgebiecht: ‘Ik heb gedatet met de nieuwe liefde van mijn beste vriendin’

Lot (30): “Mijn beste vriendin Bianca loopt met haar hoofd in de wolken. Toch duurde het een tijdje voordat ze haar nieuwe liefde wilde voorstellen. Ik begrijp dat wel, ze komt uit een lange relatie met haar jeugdliefde Freek en ze wist niet hoe serieus ze haar nieuwe vriend moest nemen. Ik kreeg de eer van de eerste ontmoeting. Wat denk je? Ik kende hem van Tinder, we hebben ooit een paar dates gehad!”

In puin

“Het was super om te zien wat de liefde met Bianca deed. Ik wil niet zeggen dat ze die nodig had, maar het ging niet goed met haar. Ze woonde samen met Freek, die ze al kende sinds de middelbare school. Er is voor Bianca nooit een ander geweest, met Freek zou ze oud worden, trouwen en kinderen krijgen. Dat leek voorbestemd.

Des te groter was de schrik toen hij haar verliet, dat had niemand zien aankomen. Hij vertelde doodleuk dat hij verliefd was op een ander en binnen een week was hij vertrokken. Nog een geluk dat er geen kinderen in het spel waren. Daar waren ze wel mee bezig, maar zwanger worden ging niet zo makkelijk.

Ook zouden ze gaan trouwen, totdat Freek zich dus bedacht. Hij was verliefd geworden op een collega en wilde met haar verder. Hij liet alles achter, na een relatie van veertien jaar! Bianca lag in puin; voor haar kwam de verliefdheid van Freek totaal onverwacht.”

Nieuwe liefde

“Er volgde een loodzware tijd. Ze had haar vertrouwen in alles en iedereen verloren. Op haar werk liep het niet lekker meer, ze wilde niks en het kostte mij moeite om haar uit huis te krijgen. Ik zocht haar vaak op en we belden dagelijks, dus ik merkte het meteen toen er ineens iets veranderde. Ze klonk opgewekt, lachte weer en uiteindelijk kwam het hoge woord eruit: ze had iemand ontmoet.

Ik was superblij voor haar en vroeg naar die mysterieuze man. Ze kwamen elkaar regelmatig tegen met hardlopen en ze hadden al een paar keer gepraat. Het kwam tot koffiedrinken in een tentje vlak bij het park waar ze allebei renden. Ze had het flink van hem te pakken, maar liet weinig los. Ze wist het allemaal nog niet zo, wel was duidelijk dat deze Maarten haar raakte.”

Lees meer
Opgebiecht: ‘Ik ben als een blok gevallen voor zijn tweelingbroer’

Ontmoeting

“Maar hoe meer het iets leek te worden, hoe zwijgzamer zij werd. Volgens mij was er al van alles gebeurd, maar het leek of er een informatiestop op zat. Ik begreep het wel, zag wat die jongen met haar deed en was vooral blij. Ik dacht: laat haar maar lekker genieten, ze knapte ervan op en dat was haar gegund na alle ellende met Freek.

Uiteindelijk brak de dag aan waarop Bianca me had uitgenodigd voor het eten en hij ook zou komen. Toen ze de deur opendeed, zag ze er geweldig uit. Ze had er werk van gemaakt, zo had ik haar echt in tijden niet gezien. Ze had nog maar net een wijntje ingeschonken, toen de bel ging. Ik gilde het uit van spanning en Bianca lag dubbel van het lachen. Ze vloog naar de deur om open te doen. Toen ze samen de kamer inkwamen, stond ik als aan de grond genageld.”

Oude bekende

“Ik kende hem, dit kon toch niet waar zijn? Maarten en ik hebben elkaar ooit ontmoet via Tinder. We vonden elkaar leuk en hebben een paar dates gehad. Hij heeft zelfs twee keer bij me geslapen! Ik was minder enthousiast dan hij, dus ik heb het afgekapt. Gelukkig wel op een goede manier. En nu stonden we elkaar hier aan te staren!

Ik herpakte mezelf, stak mijn hand uit en stelde mezelf voor. Maarten herkende mij ook, en deed hetzelfde. ‘Goh, ik dacht even dat jullie elkaar kenden,’ lachte Bianca. ‘Nee hoor,’ zei ik, terwijl ik hoopte dat Maarten hierin mee zou gaan. Dat deed hij. Ik wilde Bianca’s geluk niet verstoren, ze leken zo’n leuk stel.

Toen Bianca even in de keuken was en ik met Maarten kon smoezen, bleken we het eens te zijn: onze dates hadden nooit plaatsgevonden. De avond verliep verder super. Maarten is een leuke vent en hield zich aan zijn afspraak. We hebben het er nooit meer over gehad. Bianca en Maarten zijn heel happy, dan is het toch beter om het verleden te laten rusten?”

Dit artikel stond in Flair 08-2020.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.