Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Mijn ex wil niet dat ik zijn zieke moeder opzoek’

Opgebiecht: ‘Mijn ex wil niet dat ik zijn zieke moeder opzoek’

Opgebiecht: ‘Mijn ex wil niet dat ik zijn zieke moeder opzoek’

Eva (36): “Zeven jaar heb ik een relatie gehad met Ben. De breuk kwam door mij, ik was verliefd geworden op een ander. Ben heb ik toen niet eens heel erg gemist, maar ik vond het afscheid van zijn familie wel lastig… Ik hoorde daar al zó lang bij. Met mijn ex-schoonmoeder heb ik altijd contact gehouden, ze is als mijn tweede moeder. Nu is ze ziek en wil hij niet dat ik haar opzoek.

“Ben weet dat ik soms afspreek met zijn moeder Marian. Dat hij dat misschien niet leuk vindt, kan ik me nog wel voorstellen. Maar ja, wij zijn zo lang samen geweest dat ik zijn familie heel goed ken. Ben heeft geweldige ouders en vooral met Marian kon ik vanaf dag één al supergoed opschieten.”

Tweede moeder

“Ze behandelde me alsof ik haar eigen dochter was. Zonder mijn eigen moeder tekort te willen doen, kan ik wel zeggen dat zij als een tweede moeder voor me voelt. We konden uren praten; zij is zo iemand die echt hoort wat je zegt en met slimme opmerkingen komt. Zelfs als ik gedoe had met Ben, dan viel ze me niet af. Ze koos dan geen partij. Meestal was ze Zwitserland, zoals ze dat zelf noemde: neutraal dus, haha. Een topmens, echt waar!”

“We gingen ook weleens samen shoppen of ik pikte haar even op als ik naar de grote supermarkt ging met de auto. Dan had zij ook meteen haar spullen binnen. We deden veel dingen die ik met mijn eigen moeder ook doe. Toen het uit was met Ben, heb ik haar eventjes niet gesproken of gezien. Ik was verliefd op een ander, wat voor niemand leuk was. Voor mij ook niet, want uiteindelijk is dat niets geworden.”

In de steek gelaten

“Spijt van de breuk met Ben heb ik niet. Als je verliefd wordt op een ander, dan denk ik dat er iets fout zit in je relatie – anders gebeurt dat niet. Ben bleef in ons huis wonen, ik huurde een etage. Het was een lastige tijd. Veel van onze gezamenlijke vrienden kozen zijn kant omdat ik hem in de steek gelaten had. Dat zijn de gevolgen waarmee je moet dealen, al is het niet leuk.”

“De eerste die me na een paar weken ineens een berichtje stuurde en daarna soms even belde om te horen hoe het ging, was Marian. Dat vond ik lief. Zij was ook verdrietig omdat ze mij kwijt was als schoondochter. Lief ook, dat ze niet blind voor haar zoon koos. Marian is toen ook bij me geweest en ze vond het naar om te zien hoe ik woonde. Geen luxe en heel klein, terwijl Ben en ik het samen veel beter voor elkaar hadden. Maar ik redde het wel.”

“Inmiddels woon ik daar allang niet meer en heb ik een andere, wel goede relatie. Al die jaren heb ik contact gehouden met Marian. Ik kwam nooit meer daar thuis, want dat was wat ongemakkelijk, maar dan spraken we af in een tentje in de stad en kletsten we bij. Heel leuke afspraken waar ik naar uitkeek. Nog steeds voelt ze heel close. Niet dat we elkaar wekelijks zien, maar toch wel eens in de paar maanden.”

Verschrikkelijk nieuws

“Ben weet van ons contact, maar ik denk niet dat hij weet dat we regelmatig afspreken. De laatste keer vertelde ze dat ze zich niet zo goed voelde en dat ze in het ziekenhuis liep voor onderzoeken. Verontrustend, maar zij is zo positief dat ze het afdeed met ‘het zal wel meevallen’. Tot ik vorige week een telefoontje kreeg van Ben. Ik schrok best toen zijn nummer in beeld verscheen, ik had hem al een paar jaar niet gesproken.”

“Het was geen leuk gesprek, hij vertelde dat het slecht gaat met Marian. Ze heeft een kwaadaardige tumor in haar hoofd die waarschijnlijk niet te behandelen is. Wat een verschrikkelijk nieuws. Meteen vroeg ik hem wanneer ik langs kon komen. ‘Luister, ze heeft me gevraagd je te bellen om dit te vertellen. Niemand vraagt of je langskomt…,’ zei hij en ik viel stil. Op mijn appjes en telefoontjes reageert ze niet, daarom denk ik dat ze er slecht aan toe is. Ik wil haar graag opzoeken, maar ik durf het niet. Ik word verscheurd door twijfel. Mijn gevoel zegt: gewoon doen, maar mijn verstand zegt: ken je plaats. Ik wil geen ongemakkelijke situatie veroorzaken, daar zit niemand op te wachten. Maar ze is er altijd voor mij geweest en ik wil er nu zo graag voor haar zijn.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.