Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Dronken knalden we op een geparkeerde auto’

Opgebiecht: ‘Dronken knalden we op een geparkeerde auto’

Opgebiecht: ‘Dronken knalden we op een geparkeerde auto’

Amber (30): “Mijn beste vriendin en ik deden pas een weekendje Limburg. We hebben ontzettende lol gehad en ons een beetje misdragen. Uiteindelijk fietsten we op een avond dronken terug naar ons hotel en is zij tegen een geparkeerde auto gevallen. Ik wilde haar helpen, maar viel ook. In de motorkap zat een flinke deuk, maar wij zijn ervandoor gegaan…

We waren al langer van plan om samen een weekendje weg te gaan, maar het kwam er steeds niet van. Vroeger gingen we naar Parijs of Londen, maar dat is jaren geleden. Marieke is moeder geworden, dat maakte het lastiger om te gaan. En corona speelde ook een rol. Ineens belde ze dat ze een aanbieding had gezien van een hotel met wellness in het zuiden van het land. Haar man vond het geen enkel probleem als ze twee nachten weg was en ik was meteen enthousiast. We waren vreselijk uitgelaten toen we met de auto richting Limburg gingen. We haalden herinneringen op en hadden al de grootste lol toen we bij ons hotel arriveerden.

Eindeloos borrelen

Diezelfde dag hebben we genoten van de sauna, een massage, gezwommen, het was hartstikke relaxed. We waren rozig, maar besloten toch nog op onze hotelfietsjes naar de stad te gaan om te eten en wellicht even de kroeg in te gaan. Geloof me dat drank best binnenkomt na zo’n dag; ik voelde het eerste wijntje al. We hadden een heerlijke avond en zijn uiteindelijk lang in een kroeg blijven hangen. Het is zo fijn als een vriendschap zo goed is dat het lijkt of je elkaar dagelijks ziet, terwijl dat helemaal niet zo is. We hebben eindeloos met elkaar zitten praten.

Het was dan ook best laat toen we onze fietsen pakten om naar het hotel terug te gaan. Marieke had meer moeite met fietsen dan ik, toch was het te doen. Totdat het goed fout ging… In een straat in het centrum, waar aan beide kanten auto’s geparkeerd stonden, moesten we achter elkaar rijden omdat er een auto aankwam. Marieke ging voorop. Ze fietste niet meer zo recht, kwam te dicht bij een auto, raakte de spiegel en viel tegen de voorkant van de auto aan. Het voordeel was dat ze dronken was en daardoor supersoepel viel. Ik wilde helpen, maar mijn fiets raakte die van haar en ik viel ook. Ik kwam tegen haar aan en zij ging dus nog een keer tegen die auto. We schrokken, maar dat ging snel over in een keiharde lachbui.

Lees ook:
Opgebiecht: ‘Ik wil scheiden, maar kan nergens heen’

Snel wegwezen

Totdat we zagen wat we hadden aangericht: de auto had een flinke deuk in de motorkap. ‘We moeten weg hier,’ zei Marieke toen ze het zag. Ik was het met haar eens en nadat we haar stuur recht hadden gezet, zijn we snel naar ons hotel gefietst. De dag erna had ik een blauwe plek op mijn been en had Marieke nog veel meer blauwe plekken, een schaafplek en spierpijn. En allebei koppijn natuurlijk, van de drank. Die kater waren we vrij snel kwijt na nog een dag wellness. Pas in de middag begon ik over die deuk. Het was hartstikke fout geweest om weg te rijden, natuurlijk! Wat zou ik kwaad zijn als het mijn auto was geweest en ik ’m gedeukt zou aantreffen.

Toch besloten we om het zo te laten en niet terug te gaan om te kijken of-ie er nog stond. We durfden zelfs niet meer naar de stad te fietsen, bang om herkend te worden. We bleven in ons hotel en besloten om het met niemand te delen. Ik sprak mijn angst uit dat er foto’s op Facebook zouden verschijnen van bewakingscamera’s met: ‘Wie kent deze mensen?’ Voor de zekerheid hebben we een plan bedacht: we geven ons aan als we herkenbaar zijn en zeggen dat we ons niks meer herinneren: die nacht is uit ons geheugen gewist omdat we veel gedronken hadden, maar we sluiten ook niet uit dat iemand iets in onze drankjes heeft gedaan…”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages