Opgebiecht: ‘Die stomme deurbel verraadde mijn vreemdgaan’ Beeld Getty Images
Opgebiecht: ‘Die stomme deurbel verraadde mijn vreemdgaan’Beeld Getty Images

Opgebiecht: ‘Die stomme deurbel verraadde mijn vreemdgaan’

Linda (34): “Mijn vriend, Jeffrey, is altijd van de gadgets geweest. Hij is van alles op de hoogte, zet zijn zinnen op de nieuwste snufjes, van telefoon tot smartwatch. Omdat ik daar niets mee heb, stort hij zich vaak op die dingen zonder mij ermee ‘lastig te vallen’. Dus wist ik niet dat we een deurbel hadden die in contact stond met zijn telefoon…”

"Door die bel heb ik mezelf in een onmogelijke situatie gebracht en zijn we wel even in een relatiecrisis beland.”

Deurbel met camera

“Misschien heeft Jeffrey het er ooit wel over gehad dat hij die bel had aangeschaft, maar ik kon het me niet herinneren. Hij is altijd bezig met techniek, computers en programma’s. Het is zijn hobby, maar de verhalen vond ik niet echt interessant, dus veel meer dan ‘Mmm’, ‘Oh?’ of ‘Handig’ zeg ik niet en ik sla het zeker niet op. Begrijpelijk dus, dat hij die dingen niet meer uitgebreid met me deelt.

Maar goed, ineens hadden we een andere bel en ik heb me nooit gerealiseerd dat iedereen die aanbelde, bij hem op zijn scherm verscheen. Zo ook Max, mijn minnaar, die ik ontmoette op een buurtfeest waar Jef en ik samen waren. Op dat feestje hebben we geflirt. Iedereen had gedronken, er hing een uitgelaten sfeer.

Toen Max voorstelde om samen van het feest weg te gaan, was dat wel verleidelijk, maar dat kon natuurlijk niet. Toen heb ik hem gezegd dat hij op donderdagmiddag, mijn thuiswerkdag, kon langskomen. Spannend, vooral die eerste middag!"

Heerlijke seks

"Het beviel goed, en zo kwam Max op donderdagmiddag vaker langs. Het klinkt plat en dat was het ook: hij was er hooguit een uurtje en we hadden heerlijke seks. Omdat ik er emotioneel niet veel bij voelde, zat ik er niet zo mee. Daarnaast hebben Jeffrey en ik de afspraak dat vreemdgaan kan gebeuren. Maar áls het zou gebeuren, zouden we er wel eerlijk over zijn. Dat was ik niet, ik heb hem nooit over Max verteld. Maar daar dacht onze deurbel anders over…

Ik vond het opvallend dat Jeffrey een keer heel specifiek tijdens het eten vroeg: is er nog iemand langs geweest vandaag? Dat Max was geweest, verzweeg ik en ik vroeg of er iets bezorgd had moeten worden. Dat bleek niet zo te zijn en verder heb ik er niet bij stilgestaan. Tot een donderdag een paar weken later. Max was er weer, ik liet hem binnen en we besloten samen te gaan douchen. Niks aan de hand, totdat de deur van de badkamer openging en Jeffrey voor onze neus stond…"

Zo geschrokken

"Ik ben nog nooit zo geschrokken als toen. Hij zei niks, draaide zich om, gaf de deur een knal en stormde weg. Ik snapte er niks van. Hij kwam nooit zomaar thuis als hij aan het werk was. Hoe kon dit? Max wist niet hoe snel hij moest wegkomen en Jef was al vertrokken. Toen Jef die avond laat thuiskwam was hij boos, maar al wel wat afgekoeld. Hij zei dat hij dacht dat hij me kon vertrouwen en dat we hadden afgesproken eerlijk te zijn.

Als hij het van mij had gehoord, was hij niet kwaad geweest, zei hij. Nu voelde hij zich wel echt genaaid! Hij had gelijk, ik kon er niets tegenin brengen. Toen hij vroeg hoelang dit al speelde, ben ik eerlijk geweest. Nog steeds begreep ik niet hoe dit bij hem terechtgekomen was. Ook daar was Jef kwaad over; ik luisterde dus helemaal niet naar wat hij me vertelde. Ook dat was waar. Inmiddels is het wel weer goed tussen ons en heb ik mijn lesje geleerd. Ook luister ik beter als hij ergens enthousiast over is…"

Dit verhaal stond in Flair 22-2022.

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden