Opgebiecht: ‘De vriend van mijn beste vriendin flirt met me’ Beeld Getty Images
Opgebiecht: ‘De vriend van mijn beste vriendin flirt met me’Beeld Getty Images

Opgebiecht: ‘De vriend van mijn beste vriendin flirt met me’

Vanessa (34): “Merel en ik zijn al twintig jaar beste vriendinnen. Onze vriendschap is zo goed dat ik me niet kan voorstellen dat er ooit iets tussenkomt – zeker geen man. Merel is nu anderhalf jaar met Mike. Op zich een leuke man, maar hij heeft een irritante eigenschap: hij is een ongelooflijke flirt. Hij flirt zelfs met mij! Ik ben zo bang dat het verkeerd valt als ik dat aan haar vertel.

Het stoort me enorm, dat joviale gedrag en die knipoogjes van Mike. Ik zit hem vaak te observeren: hij lijkt het vanzelf te doen, alsof ie het zelf niet eens doorheeft. Hij doet het niet alleen bij mij, ook bij een andere vriendin van ons. Soms zie ik het gebeuren en dan kijk ik naar Merel, of probeer ik haar te waarschuwen met mijn ogen, maar dat komt nooit aan. Ze heeft het niet eens in de gaten en is blind van verliefdheid.

Mijn gevoel is dubbel: ik ben blij dat zij en Mike samen zijn, maar ik weet niet hoe serieus hij is met haar. Hij heeft er al veel relaties opzitten, terwijl Merel hiervoor best lang single was. Daar baalde ze van, vooral omdat bijna al haar vriendinnen wel een relatie hadden. Toen Merel met enthousiaste verhalen kwam over Mike, vond ik het super om te horen dat ze eindelijk weer eens verliefd was. Ze zijn inmiddels al een tijd samen en het gaat goed. Ik gun het haar zo, want ze was eraan toe.

‘Ik weet niet of ik het moet zeggen, want ik wil haar geluk niet verstoren’

Merel is nooit een grote dater geweest. Waar ik vroeger veel vriendjes had, was zij anders: trouwer, serieuzer en misschien lag ze ook wel iets minder goed in de markt. Eigenlijk is Merel allesbehalve een flirt, terwijl ik Mike vroeger in de kroeg een ‘vreselijke glijer’ had genoemd. Toch denk ik dat hij het wel meent met haar, hoewel ze tegenpolen zijn. Hij is opener, vrijer, veel handtastelijker; overduidelijk een ladies man. Hij maakt complimentjes en pakt je altijd net even iets te lang vast.

Ik zie hem vaak als we afspreken met z’n vieren of met meer vrienden, dus dan is ‘mijn’ Thomas er ook bij. Wij zijn al een eeuw samen en daar komt niks tussen, maar ik vind het toch onprettig om dan die aandacht van Mike te krijgen. Het is Thomas zelfs opgevallen, terwijl hij daar helemaal niet gevoelig voor is. Hij heeft me in het begin gevraagd wat me zo tegenstaat aan Mike, want hij merkte aan me dat ik hem niet moet. Thomas mag hem overigens wel en vindt dat ik niet zo moeilijk moet doen. Ik zou Mike het liefst zeggen: richt je aandacht op Merel en niet op haar vriendinnen, want ons hoef je niet voor je te winnen. Als zij gelukkig met hem is, doet hij het wat mij betreft goed genoeg.

Lees ook Opgebiecht: ‘Na onze breuk mis ik vooral zijn kinderen’

Hij onthoudt ook alles. Wat op zich natuurlijk heel sympathiek is, maar zo kan hij weken later ineens naar iets vragen wat iedereen alweer vergeten is. Ik denk dan echt: man, waar haal je het vandaan? Het is mij net allemaal iets té, alsof het nep is. Merel heb ik nog nooit iets negatiefs over Mike horen zeggen. Het zou toch stom zijn om dat aan te wakkeren? Wat zou ik ook moeten vertellen? Hij is te aardig en te sympathiek, ik geloof hem niet? Of moet ik eerlijk zeggen dat hij steeds knipoogt en me te lang vasthoudt?

Misschien kan ik het beter loslaten en er niks achter zoeken, ik wil het geluk van Merel niet verstoren. Ik weet dat zij me serieus neemt, dus het zal haar raken als ik kritiek heb. Ik vind het ook niet aardig om haar erop te wijzen dat hij zo loopt te flirten. Het is dan bijna alsof ik haar het geluk niet zou gunnen, maar ik snap niet dat ze het niet merkt! Of moet ik het bij mezelf zoeken en vat ik het anders op dan hij het bedoelt en is dit zijn normale manier van doen? Als ik het aan Thomas vraag, moet hij lachen en zegt hij dat ik spoken zie. ‘Dan vraag je haar toch of hij een oogafwijking heeft,’ zei hij eens. Ja kijk, daar heb ik wat aan…”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

tekst Valerie van der Meer | beeld: GettyImages

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden