Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik weet niet van wie ik zwanger ben’

Opgebiecht: ‘Ik weet niet van wie ik zwanger ben’

Opgebiecht: ‘Ik weet niet van wie ik zwanger ben’

Mari (36): “Ik had al lange tijd geen vaste relatie, maar wel een kinderwens. Daarom heb ik iets gedaan wat ik vroeger zou veroordelen: veel dates en met meerdere mannen onveilige seks. Een risico, ja, maar ik ben wél zwanger!”

Geen toekomst samen

Het was een weloverwogen keuze en hoewel ik weet dat het ooit tot problemen kan leiden, ga ik me daar nu nog niet druk om maken. Ik word moeder en ben daar ontzettend gelukkig mee, hoewel de omstandigheden niet ideaal zijn. Ik heb vier serieuze relaties gehad en ik heb ze alle vier zelf beëindigd.

Vooral bij mijn laatste relatie begreep niemand waarom ik op mijn eenendertigste met hem brak. Iedereen liep met hem weg, maar ik zag geen toekomst samen. Ik was toen al klaar voor kinderen en hij wist zeker dat hij nooit vader wilde worden; hij heeft geen goede jeugd gehad en dat zat zo diep, dat hij zijn ouders veel verwijten maakte. Hij wilde voorkomen dat hij in dezelfde valkuilen zou trappen. Spijtig, maar zijn gevoel was zo sterk dat ik het niet kon veranderen.”

Tegen het obsessieve aan

“Ik verwachtte niet dat ik daarna zo lang single zou blijven. Ik heb soms even gedatet, onenightstands gehad, maar ik ontmoette niemand met wie ik verder wilde. Ondertussen werd de wens om moeder te worden steeds belangrijker voor me, daar was ik veel mee bezig – misschien zelfs tegen het obsessieve aan.

Het was het mooist geweest als ik een zaaddonor had kunnen vinden, iemand die ik al kende. Zo ken ik een vrouw die zwanger werd met een bevriend homostel. Daar zijn goede afspraken over gemaakt en dat verloopt heel smooth.

Anonieme zaaddonor

“Ik heb nagedacht, rondgekeken in mijn omgeving, iedereen overwogen, maar geen opties gevonden. Dan kom je uit bij een anonieme zaaddonor – wat in Nederland trouwens niet legaal is – of de spermabank. Ik ben me gaan inlezen, maar werd van beide vooruitzichten niet blij. Ik was bijna zover dat ik dacht: dan maar niet, want ik las zo veel ellende. Daarna is mijn plan ontstaan om met de pil te stoppen en onveilige onenightstands te hebben. Niet dat elke man daarvoor in is, maar ik ontdekte dat het vaker de vrouw is die over voorbehoedsmiddelen begint. Mannen hebben over het algemeen minder moeite met onveilige seks. Toen we van de coronamaatregelen af waren, ben ik veel gaan daten en dat leidde soms tot seks. Dat was ook mijn bedoeling.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘De lust en liefde die ik voel voor mijn ex, voel ik niet voor mijn vriend’

Dagboek bijgehouden

“Het klinkt vast freaky, maar ik heb een dagboek bijgehouden. Wanneer ik het met wie deed, en met wat aantekeningen over wat ik van hem vond: karaktereigenschappen, kleur ogen… Hoewel ik de vader niet op de hoogte zal brengen van mijn zwangerschap, kan ik me voorstellen dat deze gegevens later nog eens van pas komen. Stel dat mijn kind op zoek wil naar antwoorden, dan zal ik er niet over liegen.

Ik weet nu niet van wie ik zwanger ben. Er zijn drie mannen die de vader zouden kunnen zijn, onder wie een donkere man – dan zou het straks in één keer duidelijk zijn. Maar ik wil hem nergens bij betrekken, ik ga dit in mijn eentje doen en ik kan niet wachten! Ik heb lieve ouders die kunnen bijspringen en vriendinnen die dol zijn op kinderen.

Nu weet nog niemand dat ik zwanger ben. Ik wil eerst die twaalf weken afwachten. Mijn plan is om niemand het echte verhaal te vertellen, ik ga het toch gooien op de spermabank. Alleen mijn kind zal later het echte verhaal horen, als het er ooit om vraagt…” 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Valerie van der Meer