Close up of a man grabbing a woman's waist at work Beeld Getty Images
Close up of a man grabbing a woman's waist at workBeeld Getty Images

PREMIUM

Olivia (31): 'Ik betaalde de maker van mijn website in natura'

Olivia (31): “De lockdown heb ik gebruikt om een eigen zaak op te zetten. Dat was goed te doen, omdat ik mijn gewone werk ook thuis deed en zo kon ik elk verloren uurtje met mijn ‘eigen business’ aan de slag. Er kwam best veel bij kijken en het kost natuurlijk een smak geld."

In ruil voor seks

"Toen een kennis me aanbood een website te maken in ruil voor seks, heb ik even getwijfeld, maar toch ingestemd… Jeff ken ik via via, hij is een vriend van de vriend van mijn vriendin Mare. Toen ik met haar aan het brainstormen was over een website, zei ze dat hij de aangewezen persoon was als de site moest worden gebouwd. Ze zei dat Jeff een beetje een nerd was, maar dat leek mij de perfecte kwalificatie voor een computerman. Toen ik hem weken later belde, had Mare hem al ingelicht.

Ik vroeg naar zijn tarief, want de bodem van mijn spaarpot was in zicht. Hij zei dat we daar ‘vast wel uitkwamen’ en we maakten een afspraak. Ik vond het raar, niet zakelijk, maar wel vriendelijk. Hij zou vast niet de hoofdprijs vragen, want zoals ik het had begrepen was websites bouwen voor hem een hobby. We maakten een afspraak bij hem thuis en ik ging er zakelijk naartoe – werktas en laptop mee. Jeff was aardig, gaf me een kop koffie en vuurde al snel ideeën op me af.

Allemaal top, maar ik kneep ’m wel een beetje. Ik had geen idee wat hij zou rekenen, dus ik voelde de euro’s per minuut wegtikken. Vandaar dat ik weer vroeg naar de kosten. ‘Reken op ongeveer achthonderd euro voor een complete site, maar je mag me ook betalen in natura,’ zei hij. WTF?! Hij zag mijn geschrokken gezicht en zei onverstoord dat hij niet om geld verlegen zat, want hij had een goede baan, maar wel om seks. Heel recht door zee, dat moest ik hem nageven, maar zó onwerkelijk!

Ik wist niet wat ik moest zeggen en vond het ongemakkelijk. ‘Denk er maar over na,’ zei hij. Ik heb gezegd dat ik dat zou doen en ben weggegaan. In de auto wilde ik meteen Mare bellen, maar iets hield me tegen. Ergens wist ik misschien al dat ik zijn aanbod serieus zou overwegen. Het rare is dat als je over iets nadenkt, het steeds gewoner lijkt te worden."

Maaike (35) heeft twee relaties

‘Ben ik nu lesbisch? Ben ik bi?’

Geweldige seks

"Eerst denk je: die vent is gek, maar uiteindelijk raak je aan het idee gewend. Ik ben single, vrij om te doen wat ik wil. En Jeff was niet mijn type, maar hij stond me ook niet tegen. Na een paar dagen heb ik hem gebeld en gevraagd hoe hij het voor zich zag. Hij zei dat hij al wat ideeën had uitgewerkt en dat ik kon komen kijken. Zo zelfverzekerd, alsof hij wist dat ik op zijn voorstel zou ingaan.

Het verbaasde me, maar ergens vond ik het ook spannend. We maakten een afspraak en ik hield er rekening mee dat we wellicht die avond in bed zouden belanden. Het deed me iets, ik voelde me hoerig, maar wat me verbaasde: ik vond het óók opwindend. Ik koos zelfs voor sexy lingerie, en dat bleek een goede inschatting. Ik was onder de indruk van de opzetjes die hij liet zien.

‘En?’ vroeg hij, en daarop begon ik langzaam mijn blouse open te knopen. Hij lachte en zei: ‘Ik wist het’ en nam me mee naar zijn slaapkamer. We hadden geweldige seks, waar we allebei van genoten; wat een surrealistische situatie! Inmiddels is mijn website klaar en ben ik er erg blij mee. Ik schaam me niet, ik zie het maar als eerlijke ruilhandel. Of Jeff dit bij veel vrouwen doet weet ik niet, wij hebben elkaar in elk geval wel nog een paar keer opgezocht voor seks.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Valerie van der MeerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden