Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > ‘Michiel is 47, onopvallend, niet knap, geeft weinig om kleding en heeft een beginnend buikje’

‘Michiel is 47, onopvallend, niet knap, geeft weinig om kleding en heeft een beginnend buikje’

‘Michiel is 47, onopvallend, niet knap, geeft weinig om kleding en heeft een beginnend buikje’

Nadia (34): “Vijf maanden ben ik samen met Michiel. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar ik ben wel voor hem gevallen. Hij is een humoristische, spontane man, die veel moeite voor me doet. Nu wordt het tijd hem voor te stellen aan vrienden en familie, maar daar zie ik tegenop. Michiel is namelijk niet bepaald het type dat ze van mij kennen.

Ander type

We hebben het super samen, alles klopt. Dat is bijzonder, want dat ken ik niet uit vorige relaties. We vullen elkaar aan, hebben vaak dezelfde mening en als dat niet zo is, kunnen we heerlijk in discussie gaan. We luisteren écht naar elkaar, hebben hetzelfde gevoel voor humor en lachen dus veel. Michiel is ook heel handig; klussen in huis vindt hij leuk. En dat vind ik weer leuk, want ik vind een klussende man ook ongelooflijk sexy.

We ontmoetten elkaar afgelopen zomer toen de terrassen weer open mochten, bij het café waar we allebei vaker bleken te komen. We raakten in gesprek en dat was zo lollig dat we al snel een tafeltje deelden. Michiel is een erg leuke man, maar eerlijk gezegd: om te zien niet zo aantrekkelijk. Hij is 47, wat ouder dan ik dus, onopvallend, niet lang, niet knap, geeft weinig om kleding en heeft een beginnend buikje. Ik schaam me bijna dat ik dit zeg, want ik ben echt stapelgek op hem! Op wie hij is aan de binnenkant, wat natuurlijk veel belangrijker is.

‘Ik zie er zó tegenop mijn nieuwe vriend voor te stellen’

Die avond op het terras had hij het al van mij te pakken, vertelde hij later. Ik voelde dat niet, we klikten wel goed en moesten ontzettend lachen samen, maar ik had hem niet ingeschat als mijn nieuwe vriend. Dat werd hij wel, na nog een paar avondjes bij die kroeg. Ik vond het spannend toen we voor het eerst met z’n tweeën afspraken. Er gebeurde iets wat ik niet eerder had meegemaakt: het klopte.

Onze gesprekken, zijn vragen, zijn snelle grappen en hoe hij me met een serieus hoofd ongelooflijk in de maling kan nemen. Een geweldige man! We hebben het ook nog eens super in bed… Dat hij niet het boeiendste werk heeft, interesseert me niet. Hij werkt bij een transportbedrijf, is daar heel tevreden en heeft leuke collega’s. Prima toch?

Nu we al even samen zijn, wordt het tijd voor de volgende stap: voorstellen. Daar zie ik tegenop. Ik schaam me niet voor hem, maar heb altijd heel andere vriendjes gehad: een beetje hipsterachtig, goed verzorgd en er prima uit-ziend, meestal met ook nog een goede baan. In alles het tegenovergestelde van Michiel. Daarom werkt het zo goed tussen ons, denk ik.

Mijn vrienden en mijn familie weten dat er iemand in mijn leven is. Dat merkte iedereen wel aan me. ‘Maar ik wil hem eerst even voor mezelf houden,’ zei ik steeds. Michiel begon pas over kerst en toen wist ik dat we het niet langer konden uitstellen. Ik werd er wat onrustig van. ‘Waar ben je bang voor?’ vroeg hij. ‘Ik kan niet wachten om je vriendinnen te ontmoeten, je zus en je ouders.’ Ik heb al veel vrienden van hem ontmoet, leuke mensen.

Lees ook:
‘Ik hou ervan te worden gedomineerd, een paar felle klappen jagen me naar een climax’

De enige die hij kent van mij is Tessa, de vriendin met wie ik in dat café was. Met haar heb ik het over mijn ‘probleem’ gehad. Ze begreep het niet of deed alsof: schaamde ik me nou voor deze man? Ze zei dat iedereen blij voor me zal zijn als ze zien hoe leuk we het hebben. Ik moet me er misschien niet druk om maken. Toch hoor ik mijn zus al zeggen: het is geen Brad Pitt, hè?”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

tekst Valerie van der Meer