Verdrietige vrouw Beeld GettyImages
Verdrietige vrouwBeeld GettyImages

Ashley (34): ‘Zijn moeder blijft me vergelijken met zijn ex’

Ashley (34): “Michael en ik zijn acht maanden samen en het gaat supergoed tussen ons. We kwamen allebei uit een lange relatie. Ik was nog geen drie maanden single toen ik Michael ontmoette en daarvóór had ik een relatie van vijf jaar.”

Love at first sight

“Bij hem was het nog erger: zijn ex had een week eerder haar laatste spullen uit zijn woning gehaald; zij waren nog langer samen en waren zelfs verloofd. Toen wij elkaar in de supermarkt tegenkwamen, gebeurde er iets bijzonders. Een enorme aantrekkingskracht, klik, herkenning, ik weet niet wat het was, maar het was in een keer duidelijk: hier gebeurde iets. Ik stond expres nog wat bij mijn fiets te treuzelen, toen hij de supermarkt uitkwam, recht op me afliep en vroeg: koffie?

We bleken drie straten van elkaar vandaan te wonen! Wat ik met Michael heb is apart, ik heb dat nooit eerder meegemaakt. Het is alsof ik hem kan lezen: ik wéét gewoon wat hij denkt, dat staat op zijn gezicht geschreven. Hij hoeft niets te zeggen. In korte tijd zijn we heel close geworden en we hebben meteen alles op tafel gegooid: eerdere relaties, verwachtingen, meningen, toekomstideeën.”

Zijn moeder

“We voelden allebei dat dit te mooi was om te laten lopen, ook omdat we hetzelfde denken over veel dingen. We zijn dus halsoverkop verliefd geworden en dat was voor ons al best een stap, maar voor de familie helemaal. De eerste keer dat ik met Michael bij zijn ouders kwam, noemde zijn moeder me steevast ‘Anne’. Tot grote ergernis van Michael, maar ik dacht echt dat ze zich per ongeluk versprak. Inmiddels heb ik zijn ouders en zus al vaker gezien en is iedereen aardig voor me, maar wil het met zijn moeder niet zo vlotten.

Die was kennelijk dol op zijn ex en lijkt mij geen kans te geven. Ik krijg voortdurend vergelijkingen naar m’n hoofd. ‘Hou je niet van chocolade? Anne was er dol op,’ zulke dingen. Onschuldig, maar niet chill. Anne komt voortdurend langs en ik ben geen onzeker type, maar dit is toch lomp? Ik zie dat het Michael mateloos irriteert. Hij is al een keer uitgevallen tegen zijn moeder, waar ik bij was. Boos snauwde hij tegen haar: ‘Zullen we Anne er voortaan buitenlaten?’

Dit is Ashley, ze lijkt in niets op Anne en ze maakt me een miljoen keer gelukkiger dan Anne ooit heeft gedaan!’ Heel lief van hem om het zo voor me op te nemen. Zijn moeder kromp ineen en maakte meteen haar excuses – zowel naar hem als naar mij. Het heeft alleen niet veel uitgehaald, want het is nog steeds Anne voor en Anne na. Natuurlijk moet ze aan me wennen, maar ik vind het zo flauw om steeds te vergelijken. Waarom zou je?

Michael is het zat en heeft even geen zin meer om naar zijn ouders te gaan. Ik hoop dat zijn moeder bijdraait, ik moet misschien maar wat moeite en tijd in haar steken, zodat ze zelf ontdekt dat Ashley best oké is.”

Dit verhaal komt uit Flair 21-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks bij Flair.

Valerie van der MeerGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden