Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > ‘Als lesbisch koppel willen we moeders worden, maar ik wil niet dat haar ex de vader wordt van onze baby’

‘Als lesbisch koppel willen we moeders worden, maar ik wil niet dat haar ex de vader wordt van onze baby’

‘Als lesbisch koppel willen we moeders worden, maar ik wil niet dat haar ex de vader wordt van onze baby’

Babette (33): “Anna en ik zijn samen sinds mijn 26ste. Daarvoor heb ik geen lange relaties gehad, maar ik ben wel altijd geïnteresseerd geweest in vrouwen. Anna heeft veel meer geëxperimenteerd in haar leven, ze heeft zelfs samengewoond met Bart, nog steeds een vriend van haar. Ik vind het totaal niet relaxed dat ze hém opperde als mogelijke vader voor onze baby…

Vader van de baby

Anna en ik leerden elkaar kennen op een verjaardag van een gezamenlijke vriendin. Ik zorgde ervoor dat ik met haar in gesprek raakte, waardoor alle hoop vervloog, want ze barstte van liefdesverdriet omdat haar relatie met Bart net uit was. Een jaar later – ja echt, het was op de verjaardag van diezelfde vriendin – ontmoetten we elkaar weer. Ik vond haar nog net zo interessant en merkte dat ze stukken beter in haar vel zat. Die keer nam zij het initiatief om met mij in gesprek te raken. Dat was top, net als alles wat ik daarna hoorde. Ze bleek bi te zijn, maar vrouwen hadden nu haar voorkeur. Bingo!

We hebben een beetje geflirt en zelfs gedanst en nummers uitgewisseld. Dat was het begin van onze relatie, nu al zeven jaar geleden. Daarna ging het snel, binnen een jaar is Anna bij me ingetrokken. We hadden het super samen en nog steeds ben ik blij dat we elkaar hebben gevonden; ze is alles wat ik wens in een vrouw. Het was al snel serieus tussen ons; trouwen zien we allebei niet zitten, maar ik zou ervoor tekenen om de rest van mijn leven met haar door te kunnen brengen. We denken zelfs aan kinderen. Anna vroeg me of ik moeder wilde worden.

‘Ik ben gewoon als de dood dat er opnieuw een vonk tussen hen overspringt’

Geen twijfel over mogelijk, graag zelfs. Zij had hetzelfde. We hebben er veel over gepraat en ’t liefst zouden we allebei een kind krijgen. Geen idee of dat er inzit, maar het zou ons heel gelukkig maken. Ik heb een goede baan, maar Anna’s kersverse bedrijf bleef helaas niet overeind in de coronacrisis. Zij geeft overal een positieve draai aan en zei: misschien is het dan nu mijn tijd om zwanger te worden?

Goed idee, vond ik. We hebben al veel over de mogelijkheden gepraat. Een onbekende donor vinden we allebei een beetje eng. Een bevriend homostel vragen zien we ook niet zitten, want we willen geen gedeeld ouderschap of zo.

En toen opperde Anna: ‘Bart?’ ‘Nee,’ zei ik meteen, ‘veel te dichtbij.’ Behalve dat Bart haar ex is, is hij inmiddels ook een vriend van ons. Zij gaan goed met elkaar om en ik mag hem ook echt graag, maar Anna weet niet dat ik het lastig vind om met Bart om te gaan omdat ik voel dat zij nog steeds een zwak voor hem heeft. Ook Bart heeft al jaren een andere vriendin, maar zet je ze samen, dan gaan ze nog steeds in elkaar op.

Lees ook:
Opgebiecht: ‘Uit wraak heb ik haar auto bekrast’

Ze klikken heel goed, hebben duidelijk een ver-leden samen en zijn zo vertrouwd met elkaar. Anna vindt het zelf een geweldig idee, maar ik heb afgedwongen dat ze het er nog niet met hem over heeft. Ze snapt het niet en ik kan het haar niet uitleggen, maar ik ben gewoon als de dood dat er een nieuwe vonk tussen die twee overspringt.

En dan ook nog zwanger raken op de natuurlijke manier, zeker? Ik ben zelden onzeker, maar nu wel en dat durf ik écht niet met haar te delen en ik had zelfs een nachtmerrie: Anna beviel van zijn baby en zij gingen met z’n drietjes verder als gelukkig gezin. Ik schoot overeind in bed, Anna schrok wakker en vroeg wat er was en ik loog iets over een achtervolging om daarna een veilig plekje in haar armen te krijgen, want ik moet er écht niet aan denken ‘ons’ te verliezen.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

tekst Valerie van der Meer