Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo win je áltijd met schaar-steen-papier

Zo win je áltijd met schaar-steen-papier

Zo win je áltijd met schaar-steen-papier

Wie is bob vanavond, wie maakt kattenbak schoon, wie vertelt mama dat we zondag niet kunnen komen…? Vervelende klusjes verdelen, dat doe je met schaar-steen-papier! Wij hebben dé truc ontdekt om dit spelletje áltijd te winnen.

Er zou een ultieme techniek bestaan die je toestaat om (bijna) elk wedstrijdje schaar-steen-papier te winnen. Om die zogezegde techniek te ontwikkelen, hebben onderzoekers van de Universiteit van Zhejiang in China meerdere professionele wedstrijden – ja, blijkbaar bestaan die – geanalyseerd. Hun conclusie: er zijn twee gedragsvormen die terugkomen bij alle spelers.

Een ezel stoot zich geen twee keer…

  • De winnaar van een ronde zal de neiging hebben om hetzelfde teken opnieuw te gebruiken in de volgende ronde. Als hij heeft gewonnen met steen, zal hij opnieuw steen spelen.
  • Als hij twee opeenvolgende rondes verliest met hetzelfde teken, zal hij van gedachten veranderen, waarschijnlijk naar datgene wat zijn tegenstander deed winnen. Wanneer iemand verliest, wordt hij dus eigenlijk een copy cat.

Denk na, maar snel!

Dat wetende, raden de onderzoekers je het volgende aan:

  • Als je de ronde hebt verloren… reken je op het teken van je tegenstander in de vorige ronde. Hij zal dat hoogstwaarschijnlijk opnieuw gebruiken, dus kun je je voorbereiden.
  • Als je de ronde hebt gewonnen… verander je van teken en reken je op het teken dat je vorige zou verslaan. Stel dat je won met papier, dan kies je nu schaar. Je tegenstander zal waarschijnlijk je winnende teken kopiëren.

‘Speel je vaak?’

De onderzoekers (die blijkbaar niets beters te doen hadden…) bieden ons nog twee gouden tips aan om te winnen.

  • Mannen kiezen er meestal voor om met steen te beginnen. Dus als je tegen een man speelt, ga dan voor papier.
  • Ervaren heren zijn op de hoogte van de zogenaamde eerst-steen-regel en kiezen daarom vaker voor papier. Zo weet jij natuurlijk dat je voor schaar moet gaan.

Het volgende is ook belangrijk om te weten in geval je wilt winnen: papier is het minst gebruikte teken (29,6%). Steen volgt hierna met 35% en schaar staat op nummer één met 35,4%.

Zo, nu ben je helemaal klaargestoomd om wedstrijd na wedstrijd te winnen en nooit meer de vuilzakken buiten te hoeven zetten!

Lees ook: