Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo voorkom je een slechte adem

Zo voorkom je een slechte adem

Zo voorkom je een slechte adem

(Af en toe) last van een slechte adem? Dit helpt.  

Tandarts

We beginnen met de basis. Poets twee keer per dag en flos minstens één keer per dag om tandplak en bacteriën te verwijderen. En pan twee keer per jaar een bezoekje aan de tandarts om je gebit te controleren en te laten reinigen door een professional.

Tong

Het oppervlak van je tong is the place to be voor schadelijke bacteriën en meestal veroorzaken die juist een slechte adem. Poets je tong dus ook. Ga met een zachte tandenborstel langzaam heen en weer over je tong, van achteren naar voren. Doe dit dagelijks om een slechte adem te voorkomen. Je kunt ook een speciale tongschraper kopen.

Suiker

Kauwgom of een pepermuntje verbloemen een slechte adem. Belangrijk is dan wel dat je suikervrije kauwgom of pepermunt koopt, want bacteriën op je tong brengen suiker tot gisting, wat het probleem alleen maar erger maakt.

Spoelen

Ook een droge mond verergert een slechte adem alleen maar. Zorg dat je mond vochtig is door veel water te drinken. Speeksel bevat beschermende enzymen, die helpen slechte bacteriën te doden.

Eten

Eet je weinig koolhydraten of juist veel eiwitten? Dit kan ook een onaangename adem veroorzaken. Het zit zo: je lichaam gebruikt vetvoorraden als brandstof. Daardoor hopen chemicaliën zich op in je lichaam en verlaten je lijf vervolgens via je adem. Ligt het probleem van een slechte adem niet in je mond, dan is het belangrijk naar je voeding te kijken en die eventueel aan te passen.

Thee

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat thee ook kan helpen tegen nare luchtjes in je mond. Met name groene en zwarte thee kunnen de groei van bacteriën die een slechte adem veroorzaken tegengaan.

Specerij

Kardemom is een zoete exotische specerij uit de Indiase keuken en wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijke mondverfrisser. Kauwen op kardemom helpt om een slechte adem tegen te gaan. Ook kun je venkelzaadjes proberen.

Lees ook: