Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo overleef je Blue Monday

Zo overleef je Blue Monday

Zo overleef je Blue Monday

Het is vandaag Blue Monday, de meest sombere dag van het jaar. Zo zijn de dagen rond deze periode donker en lang, kom je er achter dat je goede voornemens misschien tóch iets te ambitieus zijn en lijken de vakanties nog heel ver weg.

Zo overleef je Blue Monday

Flair kreeg mail in haar postvak van Travelbird met inspiratie om deze treurige dag door te komen.

Geluksmoment

Creëer je eigen geluksmomentje. Op Blue Monday lijken de vakanties nog enorm ver weg. Je kunt daar natuurlijk zelf wat aan doen. Waarom wachten tot de zomervakantie? Ga er lekker een paar dagen tussenuit en boek bijvoorbeeld een stedentrip. Start de voorpret met het inpakken van je weekendtas. Een geluksmoment kun je ook creëren door jezelf te trakteren met een gigantisch stuk taart, jezelf een boek cadeau doen of door een dikke knuffel te geven aan je geliefde.

FLY (First Love Yourself)

Het drukke dagelijkse leven vraagt soms om wat ontspanning. Gun jezelf daarom een lekker dagje wellness met bijvoorbeeld een heerlijke massage. Natuurlijk kun je ook simpelweg genieten van de natuur: maak een mooie wandeling, ga een stukje fietsen en kom helemaal tot jezelf!

Happy places

Wist je dat Zwitserland en Denemarken aan de top staan van landen met de meest gelukkige bevolking? En iets dichterbij: Groningen werd in 2014 uitgeroepen tot een van de gelukkigste steden van Europa. Trek eropuit en bekijk zelf wat deze mensen zo gelukkig maakt.

Vitamine D

In Nederland moeten we het helaas doen met minder zonnestralen dan in bijvoorbeeld de Mediterrane landen. Maar wist je dat zon ‘met mate’ juist heel belangrijk is? De zon zorgt namelijk voor een extra shot vitamine D dat ons immuunsysteem ondersteunt en ons helpt gezond en gelukkig te blijven. Zorg dus goed voor jezelf en neem zo af een toe een extra shotje ’zon’. Ook in de winter als het koud is buiten. Zit dan een paar minuutjes (warm aangekleed) in de buitenlucht om die paar zonnestraaltjes mee te pakken.

Heb lief

Verwen iemand in je omgeving en maak andermans dag goed. Vaak vergeten we om elkaar te vertellen wat we waarderen. Dat ene complimentje of een attent cadeautje kan het verschil maken op zo’n donkere dag. Daarnaast heeft het verblijden van een ander vaak ook een positief effect op jezelf. Een win-winsituatie dus!

Happy food

Op langere termijn is een gezond voedingspatroon de sleutel tot geluk, maar dat betekent niet dat je geen chocolade meer mag eten. Door het eten van chocolade komt er endorfine in je hersenen vrij; een stofje dat zorgt voor een blij en gelukkig gevoel. Verwen jezelf daarom zo nu en dan met een lekker stukje (pure) chocolade of overheerlijk chocolade dessert.

Heb jij last van Blue Monday?

Lees ook: