Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo maak je tijd voor jezelf

Zo maak je tijd voor jezelf

Zo maak je tijd voor jezelf

Druk-druk-druk. Je bent bezig met werken, de kinderen, het huishouden en voor je het weet plof je moe op bed. Toch is het goed om regelmatig even me time te nemen en tot rust te komen. Maar hoe kom je toe aan dat momentje voor jezelf?

Tijd voor jezelf nemen

Tegenwoordig komen we tijd te kort. We hebben het druk en willen van alles doen. Het is belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen, vooral wanneer je een druk gezin hebt! Tijd voor jezelf vrijmaken hoeft niet lang te duren. Soms is het makkelijker om een paar keer per dag 10 minuutjes vrij te maken dan in één keer een heel uur. Lak je nagels, doe een maskertje op of lees je favoriete tijdschrift.

Plannen

Plan het in. Als je hoopt dat er vanzelf wel een leeg uurtje komt, kom je nooit toe aan tijd voor jezelf. Neem even dat kwartiertje voor het drinken van een kopje thee als de kinderen naar school zijn. Of sluit jezelf in de badkamer op, ga bijvoorbeeld lekker badderen, elke dinsdagavond om 21.00 uur.

Echt iets anders doen

Doe even iets heel anders. Ga een lekker stukje lopen, lees eindelijk een hoofdstuk uit dat boek dat al zo lang op je nachtkastje ligt. Maar ga niet multitasken en stiekem klusjes doen in je me time. Deze tijd is van jou, of het nu 5 minuten of een uur is. De rest komt later wel weer.

Goed voor je gezondheid

Rust opzoeken is goed voor je gezondheid. Het brengt namelijk veel lichamelijke en psychische voordelen met zich mee! Tijd voor jezelf vrij maken is dus belangrijk. Maar waar halen we die tijd vandaan? En wat gaan we doen?

Offline

Weg met die telefoon. Even geen app’jes, Facebook en mailtjes. Tenzij je me time bestaat uit het bellen met een vriendin laat jij je even niet meer afleiden door de buitenwereld.

Alleen op stap

Plan af en toe een leuk uitje voor jezelf. Bel je vriendinnen en vraag wie er in is voor een gezellig dagje of een leuk weekendje weg. Hoe regel je oppas? Misschien kan je partner oppassen, of kunnen je kinderen bij familie of een vriendje of vriendinnetje logeren.

Met je partner op stap

Lijkt het je niet heerlijk? Even lekker weg met je lief, zonder de zorg voor de kinderen? In het dagelijkse leven draait toch (bijna) alles om de kids en op deze manier kun je weer volop aandacht aan elkaar geven. Dé kans om opnieuw verliefd te worden. En lekker te vrijen, zonder één oor in de kinderkamer te hebben!

Met het gezin op stap

Zie je het niet zo zitten om zonder je kinderen weg te gaan? Of kun je geen oppas regelen? Tijdens een uitje met je kinderen kun je ook tot rust komen. Kies wel iets uit waarvan je zeker weet dat de kids het leuk vinden. Wanneer zij zich vermaken, kun jij je ook beter ontspannen.

Alledaagse tips

Ook wanneer je het te druk hebt voor leuke uitstapjes, kun je tijd voor jezelf maken. Sluit je bijvoorbeeld even af voor afleidingen van je telefoon, het internet of de tv. Ook kun je wat eerder opstaan dan de rest van je gezin en tot rust komen met meditatie.

Heb je 5-10 minuten de tijd?

  • Drink een kopje koffie of thee zonder bezig te zijn met andere dingen.
  • Neem de poes op schoot en ga die even 10 minuten gedachteloos aaien. Zij blij, jij blij.
  • Loop een rondje buiten of ga in de tuin zitten met je koffie. Even een frisse neus!

Heb jij 15-30 minuten de tijd?

  • Lees een stukje uit een tijdschrift of boek.
  • Verzorg je handen. Nagelriemen terugdrukken, crèmepje erop en misschien zelfs wel een sneldrogend lakje.
  • Maak van een hoop vers fruit een heerlijke smoothie en drink die heel langzaam op.

Heb jij 30-60 minuten de tijd?

  • Laat het bad vollopen en ga lekker liggen relaxen.
  • Maak een lange wandeling.
  • Ga iets doen wat je leuk vindt maar waarvoor je anders geen tijd kunt vinden. Bak koekjes, probeer een leuke DIY of ga naar de kapper.

Tot slot, plan gewoon wat extra tijd in voor jezelf. Het hoeft niet zo lang te zijn, alle momenten die je voor jezelf kunt reserveren zijn beter dan geen!

Lees ook:
– Stof verwijderen met een pantykous
– Tips voor roestvrij bestek
– Zo haal je zweetgeurtjes uit je sneakers!