Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo kalmeer je een huilende baby (trucje!)

Zo kalmeer je een huilende baby (trucje!)

Zo kalmeer je een huilende baby (trucje!)

Een huilende baby is heel normaal, want huilen is de enige manier waarop een baby’tje kan communiceren. Wist je dat pasgeboren baby’s gemiddeld wel 2 uur per dag huilen? Dat kan zelfs oplopen tot 3 uur per dag in de eerste 6 weken.

Zo kalmeer je een huilende baby

En kunnen veel redenen zijn waarom een baby’tje huilt. Een vieze luier, de baby is moe, wilt geknuffeld worden, heeft honger, heeft buikkrampjes, moet een boertje laten, heeft het te koud of te warm, er komt een tandje door…  Gelukkig zijn er een paar trucjes die je kunt doen, om een baby weer rustig te krijgen.

Wrijf over het buikje

Lichaamscontract is rustgevend voor een baby. Het zorgt ervoor dat de baby ontspant en zich veilig voelt. Wrijf zachte rondjes over het buikje. Ook fijn als het baby’tje last van buikkrampen heeft.

Lekker badderen

Warm water is ook rustgevend voor een baby. En het water is het enige moment waarop een baby zich gewichtloos voelt. Samen met je baby in bad is ook prettig, hierdoor voelt de kleine zich extra veilig.

Boek onder matras

Huilt de baby vanwege buikpijn of veel lucht in de buik? Leg een boek onder het matras, bij het hoofdje in de wieg. Nu ligt het hoofdje iets hoger dan het lijfje waardoor gasophopingen beter uit het lichaam kunnen ontsnappen.

Hard sussen

Fluister niet zachtjes maar probeer eens hard te sussen. Een baby kan dan stoppen met huilen om te luisteren naar het geluid.

Vasthouden (trucje!)

Is de baby maar niet stil te krijgen? Volgens dokter Robert Hamilton is dit de oplossing. Het enige wat je moet doen is je kindje op een bepaalde manier vasthouden. Hij toont zijn techniek in dit filmpje, geschikt voor baby’s van 2 tot 3 maanden. Daarna wordt de baby vaak te zwaar.

Ga jij het proberen?

Lees ook: