Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo houd je je huid mooi tijdens de winter

Zo houd je je huid mooi tijdens de winter

Zo houd je je huid mooi tijdens de winter

Ai, die kou buiten! Geen pretje voor je huid. Met deze 5 tips behoud je ook in de winter je perzikhuidje.

Mooie huid

Je huid verdient de beste verzorging. Je moet er immers je hele leven mee doen en is heel kostbaar. Tijdens de strenge wintermaanden heeft het net iets extra verzorging nodig. Maar met deze tips behoud jij een mooie huid!

Water drinken

In de wintermaanden drinken we veel minder water dan in de zomer. Toch is het juist nu belangrijk veel te blijven drinken. Het is goed voor je vochtbalans en de afvoer van je afvalstoffen. Vergeet je snel te drinken overdag? Leer jezelf dan aan om ’s ochtends bij het ontbijt en voor je gaat slapen een groot glas te drinken. 

Schoon gezichtje

Het is heel belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Was je gezicht elke ochtend en avond met lauwwarm water en een goede zeep speciaal bedoeld voor je gezicht en let erop dat je make-upresten altijd goed verwijdert.

Scrubben maar!

Je huid kan heel droog aanvoelen, maar dit kunnen ook oude huidschilfers zijn. Die wil je natuurlijk niet, dus is het belangrijk om te scrubben. Dit kun je gewoon doen onder de douche. Kleine moeite, met op de lange termijn groots resultaat.

Kussensloop wassen

Nog zo’n plek waar huidschilfers, olieen en restjes make-up zich ophopen. De bacteriën hopen zich op en zorgen voor oneffenheden op jouw mooie huidje. Was je kussensloop een keer per week om dit te voorkomen.

Olie en crèmes

Ook in de winter droogt je huid uit en daarom moet je hem goed blijven voeden. Olien en crèmetjes werken heel goed om je huid weer zacht te laten voelen. Vergeet je armen en benen ook niet.

Hoe houd jij je huid mooi?

Lees ook: