Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo houd je goede voornemens vol

Zo houd je goede voornemens vol

Zo houd je goede voornemens vol

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Met deze tips houd jij je met gemak aan je goede voornemens.

Laat het iedereen weten

Schreeuw het van de daken: jij gaat 5 kilo afvallen, stoppen met roken of eindelijk sparen en die verre reis boeken. Vrienden en familie die weten wat jouw doelen zijn, kunnen je helpen en steunen als het even niet wil lukken. Daarbij is het veel moeilijker om op te geven als je hele omgeving van je plannen afweet.

Formuleer positief

‘Minder uitgeven’ of ‘mijn spaarrekening vullen’? ‘Minder snoepen’ of ‘lekker gezond eten’? Je hoort het waarschijnlijk zelf al: positieve voornemens klinken én werken veel beter!

Wees specifiek

Kom in actie en stel een plan op. Dit jaar gaat het je echt lukken! Alleen meer sporten, afvallen en minder stressen is te vaag. Wat wil je precies bereiken, wanneer en hoe? Stel je doel (zo mogelijk) in een aantal, bijvoorbeeld een aantal kilo’s of euro’s. Het kan goed werken om verspreid over het jaar kleine doelen te stellen. Spaar bijvoorbeeld een vast bedrag per maand, of stel als doel om in juni al de helft van je gewenste kilo’s kwijt te zijn.

Wees realistisch

Falen is nooit leuk, dus stel doelen die uitdagend én haalbaar zijn.

Reminder

Blijf jezelf aan je doelen herinneren door een visionboard te maken. Dat is een collage van beelden die jouw doelen concreet laten zien: de eerste stap om ze daadwerkelijk te bereiken. Door het visionboard op een plek te hangen waar je het veel ziet, word je steeds aan je doelen herinnerd en kom je sneller in actie.

Zoek bondgenoten

Iedereen met hetzelfde voornemen is dit jaar opeens je beste vriend. Samen is alles leuker: ook je doelen behalen. Ga samen naar de sportschool, wissel gezonde recepten uit of schep op over je groeiende spaarrekening.

Tegenslag mag

Geef niet op na een slechte dag, week of zelfs maand. Vallen en opstaan hoort erbij. Je kunt iedere dag opnieuw beginnen met het behalen van je doelen.

Houd je vooruitgang bij

De ultieme tip voor iedereen die fan is van lijstjes: houd je vooruitgang bij. Schrijf iedere week of maand op wat er veranderd is. Positieve verandering zien is de beste motivatie om je doel te behalen. Er zijn veel apps te downloaden die je vooruitgang laten zien in mooie schema’s en je aanmoedigen door te gaan.

Wat zijn jouw goede voornemens? You can do it!