Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo heb je nooit meer last van blaren

Zo heb je nooit meer last van blaren

Zo heb je nooit meer last van blaren

Leuk, die nieuwe schoenen. Maar de blaren die we ervan krijgen, zijn we liever kwijt dan rijk. Gelukkig zijn er genoeg tips om die vervelende blaren te voorkomen.

New shoes

Het begint allemaal bij de schoenen. Hoe leuk ze ook zijn, het is heel belangrijk dat ze lekker zitten. Maak altijd even een klein loopje voordat je ze koopt en koop nóóit een maat te klein (ook niet als het ’t laatste paar is). Een goed paar schoenen is zeker de investering waard.

Wisselen

Loop niet dagen achter elkaar op pumps maar wissel ze af met een paar sneakers en de dag erna weer laarsjes. Als je voldoende afwisselt, kan je huid goed herstellen en krijg je minder snel last van blaren.

Lekker luchten

Laat je schoenen goed luchten en zorg dat je voeten niet heel erg zweten. Vocht maakt je voeten namelijk groter en dat vergroot dan weer die vervelende wrijving. Als je heel erg last hebt van zweetvoeten, dan is het misschien verstandig om een tweede paar sokken mee te nemen en halverwege de dag te wisselen. Talkpoeder kan ook helpen om je voeten droog te houden.

Schoppenvrouw

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten blarenpleisters te koop. Deze zijn speciaal ontworpen om je wondje snel te laten genezen. Je kunt natuurlijk ook gewone pleisters gebruiken. Een andere truc is om een speelkaart tussen je sok en je schoen te doen. Die zijn vrij groot en verschuiven niet snel in je schoen. Je zult de blaar niet meer voelen. Wat ook helpt is om je voeten van tevoren in te smeren met vaseline of uierzalf.

Toch last van blaren?

Heb je toch een blaar, prik hem dan niet door. Er kunnen namelijk bacteriën in komen en dan kan er een infectie ontstaan. Je kunt de blaar het beste schoonmaken met jodium en er vervolgens een blarenpleister op plakken. De pleister zorgt dat je wondje snel heelt.

Heb jij vaak last van blaren?

Lees ook: