Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo gaat de batterij van je smartphone langer mee

Zo gaat de batterij van je smartphone langer mee

Zo gaat de batterij van je smartphone langer mee

Moet jij je telefoon ook minstens twee keer per dag opladen omdat de batterij zo snel leegloopt? Of ben je een oplader vergeten en moet je hoognodig nog een paar telefoontjes plegen? Met deze tips houdt je telefoon het nét iets langer vol.

Trucjes om je batterij langer mee te laten gaan

  • De trilfunctie van je telefoon kan aardig wat energie kosten. Elke keer dat je een berichtje krijgt (en dat kunnen er heel veel zijn op een dag), gaat je telefoon trillen en het is zonde als daardoor je smartphone snel leeg is. Zet deze functie dus uit en zet het geluid van je beltoon lager.
  • Je apps uitschakelen heeft trouwens niet helemaal het effect dat in eerste instantie werd geopperd. Wanneer je een app niet afsluit, hoeft niet alle informatie opnieuw te worden geladen en dat scheelt jou dus weer batterijduur!
  • Alle beetjes helpen, dus ook de helderheid. Zet ‘m zo donker mogelijk en als je je telefoon niet gebruikt zelfs op z’n donkerst.
  • Op je iPhone kun je zien welke apps de meeste batterij gebruiken. Ga naar instellingen > batterij om te kijken met welke apps je beter kunt minderen. Sinds kort is er ook een nieuwe functie om op je batterij te besparen, door de functie ‘Energiebesparingsmodus’ in te schakelen.

Lees ook:
Zo blijven je bloemen langer mooi

  • Veel mensen denken dat je batterij langer mee gaat als je hem helemaal leeg laat lopen. Hier zijn flink wat tegenstrijdige berichten over, maar het schijnt vooral te liggen aan het soort batterij. Apps als Facebook en Whatsapp zijn wel handig om uit te schakelen. Deze apps hebben namelijk slimme trucjes om op de achtergrond draaiende te blijven, waardoor ze energie vreten.
  • Als laatste kun je je telefoon op vliegtuigstand zetten om je laatste beetje batterij te sparen. Verwacht je toch geen telefoontjes, dan is dit een heel handige optie. Je telefoon is dan namelijk niet constant bezig om signaal te zoeken. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages