Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo blijft je bikini langer mooi

Zo blijft je bikini langer mooi

Zo blijft je bikini langer mooi

Toegegeven dat we elk jaar twee (lees: vijf) nieuwe bikini’s kopen, maar we willen toch dat deze beauties lang meegaan. Met deze tips blijft je bikini langer mooi. Hoera!

1. Verboden: trekken aan je bikini

Bikini’s bestaan (gelukkig) voor een groot deel uit stretch. Wat je dus zeker niet mag doen als je bikini nat is? Hem uitwringen. Zo verliest je bikini zijn vorm en als de schade eenmaal is aangericht, is er geen weg meer terug.

2. Kies de juiste stof

Zelfs wanneer je nog aan het zoeken bent naar het perfecte exemplaar, zijn er een aantal richtlijnen waar je rekening mee moet houden. Let tijdens het shoppen op de stof waar je bikini uit gemaakt is. Een bikini die grotendeels gemaakt is uit lycra zal langer mooi blijven.

3. Uitspoelen

Zelfs wanneer je op vakantie bent, neem je even de tijd om je bikini uit te spoelen. Laat ‘m vervolgens goed drogen voor je hem weer aantrekt.

4. Voorzichtig tijdens het wassen

Gebruik zeker geen te hard wasmiddel. Beter nog is om je bikini helemaal niet in de wasmachine te gooien. Was hem dus met de hand en gooi hem achteraf ook niet in de droger. Laat je bikini drogen op een droge, maar donkere plaats. Het zonlicht zal de kleur van je bikini sneller doen vervagen.

5. Zonnebrandcrème op je bikini

Heeft je zonnebrandcrème toch vlekken achtergelaten op je bikini? Probeer hem dan zo snel mogelijk volgens het wasvoorschrift te wassen. Krijg je de vlekken er echt niet uit? Probeer dan een beetje waspoeder vermengd met water te laten inwerken op de vlekken. Dit laat je zo lang mogelijk weken en spoel het vervolgens goed uit.

Lees en bekijk ook

Beeld: Corbis