Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo blijf je happy in de herfst!

Zo blijf je happy in de herfst!

Zo blijf je happy in de herfst!

Nu de zomer officieel tot een einde is gekomen, maken we ons op voor de herfst. De bomen verkleuren, thuis mag de open haard weer aan, heerlijk uitwaaien met de kinderen op het strand of de geur van vers gebakken appeltaart: kortom, de herfst is zo slecht nog niet. 

Happy in de herfst

Het enige nadeel voor sommige mensen is de heimwee naar de zomer. Gelukkig is dat met deze tips niet nodig en zorg je ervoor dat je dit najaar happy in de herfst bent!

Begin de dag goed

Het is soms lastig, zeker als het slecht weer is buiten, maar probeer elke dag vrolijk te beginnen. Neem even rustig de tijd om wakker te worden en je daar bewust van te zijn. In plaats van meteen te bedenken waarom je je down voelt en dat je geen zin hebt in de dag, kun je ook heel bewust je lichaam proberen aan te voelen. Begin bij je voeten. Voel hoe je voeten de vloer raken. Daarna ga je verder met de rest van je lichaam. De perfecte start van je dag en je verdrijft dat ontevreden gevoel in no-time!

Kies voor kleur

Eet groeten en fruit met een oranje of rode kleur. Zo bevatten rode paprika’s meer vitamine C omdat ze aan de plant gerijpt zijn. Dit geeft niet alleen je humeur een boost, maar is ook erg fijn voor je immuunsysteem. Bovendien ziet het er ook veel leuker uit als je wat kleur op je bord hebt. Denk bijvoorbeeld aan sinaasappelen, mandarijnen, zoete aardappel of tomaten.

Haal de zon in huis

Begin ten eerste elke herfst met het nemen van vitamine D supplementen. De zon geeft deze namelijk af en in de herfst vermindert de hoeveelheid zonlicht dus kan je die met wat hulp bijhouden. Een andere aanrader is lichttherapie. Schaf bijvoorbeeld een therapielamp aan. Deze geeft je weer een boost vol vitamine D en zorgt ervoor dat je dat druilerige gevoel een beetje verliest. Vind je het toch nog te vroeg om de zomer gedag te zeggen? Dan is de beste oplossing natuurlijk de ‘echte’ zon. Ontsnap een lang weekend of mid-week naar de winterzon via TravelBird om de batterij weer op te laden. Wie wordt daar nou niet enthousiast van?

Blijf actief

Het is heel fijn om samen met je lief op de bank te kruipen na werk en van achter je raam naar het weer te kijken. Maar probeer in de winter toch nog een sociaal leven te onderhouden. Het is tenslotte altijd gezellig om met een vriendin naar de bioscoop te gaan of ergens een hapje te eten. Wat voor weer het ook is!

Beweeg!

Zoals we al schreven: hoe verleidelijk het ook is om bij een druilerige dag lekker met een kop thee en een fijne serie op de bank te kruipen, probeer toch een beetje in beweging te blijven! Ga gewoon door met sporten. Je lichaam in beweging houden geeft je een endorfine boost en dit zorgt voor een gelukkig gevoel. Het hoeft niet perse dat rondje van 10 km door het bos te zijn, maar alle beetjes helpen. Met 30 minuten per dag ben je al goed bezig. Overigens is buitensporten in de herfst niet perse een straf, dankzij alle mooie kleuren van de natuur!

 

Lees ook: