Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Verboden te masturberen: de nieuwe film ‘Yes, God, yes’ is eerlijk, grappig, mooi en wil je zien

Verboden te masturberen: de nieuwe film ‘Yes, God, yes’ is eerlijk, grappig, mooi en wil je zien

Verboden te masturberen: de nieuwe film ‘Yes, God, yes’ is eerlijk, grappig, mooi en wil je zien

Masturberen kan een feestje zijn, maar wat als het verboden is om jezelf te bevredigen? Voor een tienermeisje dat de wereld en zichzelf langzaam aan het ontdekken is, kan dat voor de nodige verwarring en frustratie zorgen…

‘Yes, God, yes’

Yes, God, yes brengt je terug naar de zero’s en gaat over de zestienjarige Alice, die opgroeit in het Midden-Westen van Amerika. Alice is altijd een goede katholiek geweest. Maar wanneer een instant chat-gesprek (zoiets als MSN, lang voordat we WhatsApp kregen) uitloopt op een pikante dialoog, ontdekt ze de magische wereld die masturbatie heet. Bijkomstigheid: schuldgevoelens, want waar Alice vandaan komt, mogen vrouwen niet masturberen.

Verlossing

En dus gaat Alice op zoek naar verlossing. Die verlossing hoopt ze te vinden in een mysterieus, religieus toevluchtsoord. Ze probeert haar verlangens te onderdrukken, maar je raadt het al: dat lukt niet zo 1, 2, 3. Het wordt Alice al helemaal moeilijk gemaakt wanneer een hartstikke leuke ‘upperclass-man’ met haar begint te flirten.

Schokkende waarheid

Tot overmaat van ramp ontdekt Alice ook nog een schokkende waarheid over de meest toegewijde deelnemer van het retraite. Wanhopig en verward pakt ze haar biezen en tijdens haar vlucht ontmoet ze een onwaarschijnlijke bondgenoot die een alternatieve kijk biedt op wat het betekent om een goed mens te zijn. Voor het eerst beseft Alice dat ze zelf kan beslissen waarin ze gelooft en krijgt ze eindelijk de vrijlating die ze nodig heeft.

Cast

Natalia Dyer, die de meeste van ons kennen als ‘Nancy Wheeler’ uit Stranger Things, speelt de rol van Alice. Verder zien we ook Alisha Boe in de film, die doorbrak met haar rol als ‘Jessica Davis in 13 Reasons Why (waarvan bíjna het állerlaatste seizoen verschijnt). Karen Maine heeft de film geregisseerd en won, mede dankzij Dyer’s acteerwerk, de Special Jury Prize for Best Ensemble tijdens het SXSW Film Festival. Kijk, dat belooft veel goeds.

Lees ook
Toe aan een nieuwe zwijmelserie á la ‘Virgin River’? Deze original staat vanaf nú op Netflix

Even over soloseks…

De trailer van de film komt op een perfect moment, want mei is de maand van de masturbatie. En nu we door corona veel meer op elkaars lip zitten, is het de hoogste tijd om het onderwerp soloseks bespreekbaar te maken, júist in je relatie. Je partner heeft er immers ook alleen maar voordeel van als jij zo nu en dan de hand aan jezelf slaat. Dít is waarom.

Yes, God, yes is vanaf juli te zien in de Nederlandse bioscopen (die 1 juni eíndelijk weer opengaan!). De trailer zie je in onderstaande video:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl