Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Word je van scrubben bruiner?

Word je van scrubben bruiner?

Word je van scrubben bruiner?

Het is zomer en dat betekent voor velen van ons: een goudbruine huid kweken. Maar daarnaast willen we natuurlijk ook zolang mogelijk van ons bruine kleurtje blijven genieten. Er wordt vaak gezegd dat scrubben de uitkomst biedt, maar is dat ook zo?

Het antwoord is: ja. Door je huid te scrubben, kun je er inderdaad voor zorgen dat je sneller bruin wordt en je huid die mooie bruine kleur langer behoudt. Mits je het op de goede manier en in de juiste volgorde doet.

Hoe werkt het?

Door te scrubben verwijder je dode huidcellen. Na een scrubbeurt voelt je huid vaak weer schoon en glad aan. En wat is de perfectie conditie voor een mooi egaal bruin tintje? Precies: een schone en gladde huid.

De beste manier om te scrubben

Naast een egale en gladde huid willen we natuurlijk dat die bruine kleur zolang mogelijk blijft. Wat je hiervoor het beste kunt doen is de avond voor je van plan bent flink te gaan zonnen je lichaam scrubben.

Let op: doe dit niet vlak vóór je de zon ingaat. Je huid is dan te gevoelig voor de zon. Geef je huid even de tijd om zich te herstellen.

Yes! Je huid is al mooi egaal bruin aan het worden. Wat nu? Zo nu en dan blijven scrubben of scrub ik het bruin er dan vanaf?

We kunnen je geruststellen: van een scrubbehandeling wordt je bruine kleur heus niet in een keer weggevaagd. Het is zelfs aan te raden tijdens je zonvakantie zo nu en dan te scrubben. Een scrub geeft je huid zijn mooie glans terug en maakt je bruine tintje mooi egaal. Daarnaast worden eventuele dode huidcellen verwijderd, wat weer bevorderlijk is voor je volgende zonsessie.

Let op: ben je verbrand? Scrub dan pas als je huid weer helemaal is gekalmeerd. Een verbrande huid is erg gevoelig.

Nóg een goede reden om te scrubben

Naast het verwijderen van dode huidcellen en het zacht en glanzend maken van je huid, zorgt scrubben er ook voor dat vochtinbrengende crèmes en aftersun beter hun werk kunnen doen. Alle reden dus om tijdens je zonvakantie te (blijven) scrubben!

Scrubtips

  • Gebruik tijdens je vakantie een milde scrub. Je huid kan door het zonnen vaak wat gevoeliger zijn.
  • Gezicht scrubben? Gebruik dan een speciale scrub voor het gezicht.
  • Vergeet je voeten niet! Voetzolen hebben het vaak het zwaarst, je loopt ermee over het brandend hete zand, steentjes en schelpjes. Verwennen dus die voeten van je. Scrub je voeten wel altijd met een speciale voetenscrub.