Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Wist je dat… huilen helpt?

Wist je dat… huilen helpt?

Wist je dat… huilen helpt?

Raak je snel geëmotioneerd en grijp je vaker naar een tissue dan je zou willen? Geen zorgen, het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat… Huilen helpt! 

Huilen helpt

Onderzoek aan de Universiteit in Tilburg wijst uit dat wij vrouwen ons 90 minuten na het huilen daadwerkelijk beter voelen. Aan het onderzoek werkten 72 mensen mee, die hun gemoedstoestand direct na het huilen moesten omschrijven. En ook twintig minuten na het huilen. En ook negentig minuten na het huilen. Zo konden ze er goed achterkomen of huilen écht helpt.

Films

Om de emoties bij de deelnemers op te wekken werden films als La Vita è Bella en Hachi: A Dog’s Tale getoond. 69 procent van de deelnemers die Hachi keken, moest huilen, tegenover 40 procent van La Vita è Bella. Na het kijken van de film moesten de deelnemers op drie verschillende tijdstippen een vragenlijst invullen.

Goed voor je lichaam

Het resultaat? Veel deelnemers voelden zich beter vóór de film. Wat het onderzoek uitwijst is dat huilen ons lichaam kalmeert na een stressvol moment, omdat het de bloeddruk en lichaamstemperatuur reguleert. Er is dus helemaal niets mis met huilen. Door te huilen zorg je als het ware voor je lichaam.

Lees ook: