Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Wat te doen na een wespensteek?

Wat te doen na een wespensteek?

Wat te doen na een wespensteek?

Hè, wat vervelend. Heeft een wesp je geprikt en weet je niet zo snel wat je er tegen kunt doen? Deze tips zullen je helpen en ervoor zorgen dat de pijn een stuk minder wordt.

Wanneer je gestoken bent door een wesp is het belangrijk om meteen op de gestoken plek te zuigen. Dit kan met een uitzuigpompje van Aspivenin, maar wanneer je dit niet bij de hand hebt kun je het ook gewoon zelf doen en daarna uitspugen. Als je zelf geen zalf of crème bij de hand hebt kunnen deze tips helpen:

Suiker

Heb je een suikerklontje bij de hand? Maak deze een beetje vochtig en leg het daarna meteen op de plek waar gestoken is. Het suikerklontje zorgt ervoor dat het gif eruit wordt getrokken.

Shag

Dit klinkt misschien raar, maar is er toevallig iemand in de buurt die rookt? Pak een beetje shag van diegene en maak het vochtig. Plaats het hierna op de pijnlijke plek, en je zult zien dat de pijn zal verminderen. Geen roker in de buurt, maar wel een asbak? Ook as is voldoende om op de huid te smeren.

Tandenpasta

Tandenpasta heb je bijna altijd wel bij de hand. Eerst is het belangrijk om de steekplek direct uit te zuigen. Smeer hierna witte tandpasta met menthol op de plek. De pijn zal verdwijnen én er zal geen zwelling optreden.

Ui

Een stukje rauwe uit kun je goed gebruiken om de pijn te verplichten. Hou het even tegen de gestoken plaats aan. Je zult zien dat de pijn verdwijnt en de zwelling minder wordt.

Heb jij nog goede tips over wat je kunt doen na een wespensteek? Deel ze met ons!

Ook interessant:
Tips tegen fruitvliegjes
Nóóit meer last van muggen (trucje!)
Zo voorkom je spinnen in huis