Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Een wasknijper in je oor bij zeurende pijn

Een wasknijper in je oor bij zeurende pijn

Een wasknijper in je oor bij zeurende pijn

Hang eens een wasknijper in je oor in plaats van aan de waslijn. Het proberen waard, want het heeft dezelfde werking als acupunctuur!

Wasknijper in je oor

In het oor komen veel zenuwen samen die in verbinding staan met bepaalde organen. Zo zitten er in een oor wel zes drukpunten. Heb je last van kwaaltjes als hoofdpijn of ben je verkouden? Dan komt een wasknijper op een van deze punten goed van pas!

Acupunctuur

Bekijk deze afbeelding om te ontdekken op welke plek van het oor je de wasknijper moet plaatsen om eventuele pijntjes te verlichten. Voor alle drukpunten geldt: niet langer dan een minuut.

1. Rug en schouders

Dit punt staat in contact met je rug en schouders. Plaats daar een minuutje de wasknijper om eventuele spanning in je rug en schouders te verlichten. (afbeelding)

2. Organen

Wie hier een wasknijper plaatst komt in contact met haar organen. Als je veel pijn ervaart is het uiteraard verstandig de huisarts te contacten, maar bij zeurende pijntjes kun je dit plekje proberen. Hopelijk verzacht het de pijn. (afbeelding)

3. Gewrichten

Last van stijve of pijnlijke gewrichten? Dit is de plek om pijn in de gewrichten te verminderen. (afbeelding)

4. Holtes en keel

Verkouden? Hang een wasknijper om drukpunt nummer vier. (afbeelding)

5. Spijsvertering

Wist je dat het stukje nét boven je oorlel in verbinding staat met je spijsvertering? Knijp ’m hier vast om van buikpijn af te komen of wanneer je misselijk bent. (afbeelding)

6. Hoofd en hart

En tot slot, je oorlel. Deze staat in contact met de belangrijkste onderdelen van ons lichaam, ons hart en hoofd. Hoofdpijn of kiespijn? Hang een wasknijper in je oorlel. Dit simpele trucje doet wonderen! (afbeelding)

Lees ook: