Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Een keer iets anders dan de Veluwe of de kust: 3x wandeltips in Drenthe

Een keer iets anders dan de Veluwe of de kust: 3x wandeltips in Drenthe

Een keer iets anders dan de Veluwe of de kust: 3x wandeltips in Drenthe

Waar we er normaal gesproken massaal op uit trekken in de zomermaanden, vieren de meesten onder ons dit jaar hun vakantie in eigen land. En met stralend weer voor de boeg én alle mooie plekken die Nederland te bieden heeft, is dat absoluut geen straf. Welke bestemmingen je linea recta op je staycation bucketlist moet zetten? Marlou en Godfried van REiSREPORT gaan je vanaf nu iedere week een handje helpen. Speciaal voor Flaironline.nl tippen ze de must go plekken voor een onvergetelijke trip.

Wandelen in Drenthe

“Drenthe is zo’n provincie die je wel eens per ongeluk ‘vergeet’. We denken bij een vakantie of weekendje weg in eigen land al snel aan een de populaire regio’s aan de kust, aan de Veluwe of aan het heuvellandschap van Limburg. Toch bereik je Drenthe al in minder dan twee uur rijden vanaf Utrecht. En zeg je Drenthe, dan zeg je natuurlijk hunebedden. Die kom je er genoeg tegen tijdens een fijne wandeling of fietstocht door de vele natuurgebieden. Wat ons betreft is Drenthe een van de mooiste regio’s van het land!”

1. Grolloërveen

“Onze lievelingsfoto van Drenthe maakten wij tijdens een prachtige wandeling in het Grolloërveen. Parkeer je auto bij de Parkeerplaats Blankeveen (Grolloo). Vanaf hier bereik je binnen een half uur wandelen het vlonderpad. Het is hier heerlijk wandelen door het veld. Of kom op de fiets en begin je fietstocht vanuit het plaatsje Grolloo. Voor de muziekliefhebber is het overigens ook leuk om nog een stop te maken bij het C+B Museum in Grolloo, een museum over de voormalige bluesband Cuby + Blizzards.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Grolloârveen

2. Strubben-Kniphorstbosch

“Het natuurgebied Strubben-Kniphorstbosch is gelegen tussen de plaatsen Anloo en Schipborg. Dit gebied heeft de titel ‘archeologisch reservaat’ gekregen, omdat je er door diverse archeologische monumenten wandelt. Een gebied vol historie. Naast grafheuvels en eeuwenoude karrensporen spot je er – uiteraard – ook twee hunebedden! Staatsbosbeheer heeft hier een leuke wandeling uitgestippeld van 9 kilometer. Startpunt van de wandeling: informatiecentrum Homanshof in Anloo. Volg vervolgens de gele paaltjes!”

De tekst gaat verder onder de foto.

3. Balloërveld

Een andere schitterende wandelplek is het Balloërveld. Parkeer je auto bij Schaapskooi Balloo (Crabbeweg 2 in Balloo) en wandel vervolgens vanaf de schaapskooi zo naar het Balloërveld. Je kunt er een mooie wandeling maken van ongeveer negen kilometer. Staatsbosbeheer heeft hier het zogenoemde ‘Boswachterspad’ uitgezet, je volgt eenvoudig de paarse markering vanaf de parkeerplaats. Als kers op de taart kleurt het heideveld in de hoogzomer maanden ook nog eens prachtig paars. Tip: op het informatiebord bij de schaapskooi staat waar je de schaapskudde (van maar liefst 400 heideschapen) die dag kunt vinden.

De tekst gaat verder onder de foto.

Balloârveld-schaapskooi-info

Nieuw reisboek met nog véél meer tips

Iedere week geeft het reisduo Marlou en Godfried van REiSREPORT een leuke tip voor een vakantie in eigen land. Nog veel meer tips lees je in de reeds verschenen reisgids: Nederland – vakantie in eigen land. Een gids vol achtergrondverhalen, wandel- en fietstips en mooie dorpen in twintig schitterende regio’s. Deze reisgids bestel je, inclusief gratis verzending, in de webshop van REiSREPORT.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

REiSREPORT cover NL

Tekst: Marlou en Godfried van REiSREPORT | Beeld: iStock