Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Uit een flesje water drinken? Niet doen!

Uit een flesje water drinken? Niet doen!

Uit een flesje water drinken? Niet doen!

Het zou zomaar kunnen dat je goede voornemen was om meer water te drinken. Veel mensen nemen een flesje water mee voor onderweg of tijdens het werk, maar eigenlijk is dit helemaal niet goed! Het zit zo.

Gewoon uit de kraan en uit een glas

Dat veel water drinken goed voor je is, weten de meeste mensen wel. Het stimuleert je metabolisme, verhoogt je energieniveau en het reinigt je lichaam van toxische stoffen. In Nederland is het kraanwater goed drinkbaar, maar toch kiezen nog veel mensen elke dag voor een plastic flesje met bronwater. Maar dit schijnt helemaal niet goed te zijn. Hier zijn verschillende redenen voor.

Kraanwater kan wel 1000(!) keer gezonder zijn dan bronwater uit een flesje. Dit komt niet alleen door het water zelf, maar ook door het plastic dat wordt gebruikt en de doppen om de flesjes dicht te maken, waar soms schadelijke stoffen in zitten. We zullen je alle moeilijke termen besparen, maar het komt erop neer dat deze stoffen je vetverbranding in de weg zitten omdat je spiermassa wordt verkleind. En dat is dan juist weer een reden waarom je water zou drinken. Ook het navullen van de flesjes of ze te lang in de warmte laten staan kan gevaarlijk zijn. Bacteriën en schimmels krijgen zo de kans om zich flink te vermenigvuldigen, wat de kans op ziektes vergroot en dat wil je natuurlijk niet.

Eigenlijk worden we al die tijd voorgelogen. Dat dure flesje water uit de Alpen? Komt gewoon uit de Nederlandse grond. En ook het bronwater uit Fiji komt van veel dichter bij huis. Het is gewoon goed gefilterd kraanwater, dus trap hier niet in en vul je glas gewoon met water uit de kraan.

Als allerlaatste willen we je nog even wijzen op het milieu. De meeste mensen zullen dit natuurlijk wel weten, maar plastic flesjes zijn onwijs slecht voor Moeder Aarde. Maar een klein gedeelte van de flesjes wordt daadwerkelijk gerecycled en er wordt steeds meer plastic geproduceerd. Spaar de aarde en jezelf dus en gebruik gewoon een glas. Zo kun je ook beter die aanbevolen acht glazen per dag checken.

Drink jij weleens een flesje water?

Lees ook: