Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Waarom je met kleine kinderen dus vooral naar Drenthe moet gaan

Waarom je met kleine kinderen dus vooral naar Drenthe moet gaan

Waarom je met kleine kinderen dus vooral naar Drenthe moet gaan

Verre reizen maken is met jonge kinderen onder de vier jaar totaal niet handig. Je wilt toch niet 12 uur lang in een vliegtuig opgepropt zitten terwijl je peuter jengelt? Daarom kun je het beter dichtbij huis zoeken.

En dan is onze tip: Drenthe.

Helemaal top

Dé Oerprovincie maar juist jonge kinderen los kunnen gaan. Zo kun je bijvoorbeeld slapen op de luxe camping De Norgerberg. Gemoedelijke sfeer, knusse bungalows en hooikiepen te huren. Of je gaat voor een kampeerplek, dat kan ook. Maar er zijn mogelijkheden voor een gezinshuisje of als je met de hele familie van plan bent te gaan, dan kun je beter een huis zoeken voor 12 personen. Ook dat is er. Het fijne is: op het terrein vind je een zwembad (ook in de winter geopend). Het water is altijd warm en in de zomer gaat het dak open, zodat je daar lekker kunt zonnen. Er is ook een grote speeltuin én restaurant Bospaviljoen. Perfect voor peuters en kleuters die niet stil kunnen zitten. Een grote kinderruimte waar ze kunnen spelen terwijl jullie rustig een wijntje drinken en het leven bespreken. Beter wordt de horeca niet, als je moeder bent.

Dan is er ook nog genoeg leuks te doen in de omgeving. Maak een boswandeling op het Struin en Duin belevingspad. Rennen, spelen, klauteren: alle energie eruit en frisse boslucht. Doet een gezin altijd goed. Je kunt daarna naar de Alpaca boerderij Zonneveld. Een Feed & Greet is mogelijk en perfect voor ook de iets oudere kinderen: je mag dan de alpaca’s aaien en voeren. Gewoon met zijn allen op het weiland staan en een alpaca aan de lijn uitlaten? Hoe knus is dat: en altijd goed voor de knusse foto’s achteraf. Kun je lekker lang nagenieten van je weekendje weg (je zou hier ook kunnen slapen een nachtje, tussen de alpaca’s). Avondeten kan perfect bij Pannenkoekenschip Assen: een zaak waar je je met drukke koters nog steeds prima op je gemak voelt. Want er zijn genoeg moeders die in hetzelfde schuitje zitten, daar. Heerlijke pannenkoeken en kindergerechten, een speelhoek en je staat zo weer buiten, voordat het te lang wordt voor de kleintjes. Nog betaalbaar ook.

Samen zijn

Sluit je weekend de volgende dag af met nog even spelen bij boerderij De Drentse Koe en klaar ben je: kinderen moe, voldaan en blij. En genoeg leuke herinneringen om mee te nemen naar huis. Zie je, die verre reis is helemaal niet nodig. Er is zoveel moois dichtbij huis te beleven – en het kost je ook nog eens veel minder. Boeken maar, dat weekendje weg. Want er gaat niets boven qualitytimen met je gezin, nietwaar?