Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Nieuwe stad? Zo leer je snel nieuwe mensen kennen

Nieuwe stad? Zo leer je snel nieuwe mensen kennen

Nieuwe stad? Zo leer je snel nieuwe mensen kennen

GettyImages-513950983

Ben je net verhuisd naar een nieuwe stad voor je studie/werk/vriendje of andere goede reden en voel je je soms een beetje lonely? Studeer je een semester in het buitenland of heb je een passie voor Mindfulness, maar geen vrienden om dit mee te delen? Met deze tips heb je voor je het weer wat nieuwe vrienden er bij.

 1. Meetup.com

Meetup.com is een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen. Je kunt je aansluiten bij een bestaande groep of zelf een groep maken die activiteiten organiseert in jouw omgeving. Er zijn groepen om cocktails te gaan drinken; te gaan hardlopen; een taal te leren; te netwerken, etc. Alles kan! Een leuke en relaxte manier om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses als jij.

2. Facebook

Er bestaat voor de meeste grote steden wel een Facebook groep voor “Expats in ….”/”Nederlanders in …..” en als deze nog niet bestaat dan kun je er natuurlijk altijd eentje oprichten. Dit soort groepen zijn vaak een goede manier om tips en ervaringen uit te wisselen en er is ook altijd wel iemand te vinden die in is voor een drankje. Sluit je je aan bij een expat groep dan leer je meteen wat mensen kennen met een andere culturele achtergrond. Tijd voor een potluck?

3. Get out there

Sluit je aan bij een clubje of workshop en wees niet bang om een beetje uit je comfort zone te stappen. Denk bijvoorbeeld aan een kookclubje, breiclub, leesgroep, burlesque dansgroep of bootcamp groep. Juist bij dit soort clubjes is het sociaal aspect ook heel belangrijk en voor je het weet ben je met je kookclub vrienden een fles “kook” wijn verder.

Lees ook:

Tips om een langeafstandsrelatie te overleven

8 x eten dat gezond lijkt, maar dat juist niet is

7 tips bij verhuizen