Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Vette huid? Deze 7 dingen doe je misschien wel fout

Vette huid? Deze 7 dingen doe je misschien wel fout

Vette huid? Deze 7 dingen doe je misschien wel fout

Een vette huid wordt meestal gekenmerkt door grove poriën en een verhoogde talgproductie, waardoor je gezicht vaak glimt. Je kunt de talgproductie niet stopzetten, maar als je de volgende fouten probeert te vermijden kun je de schade beperken.

1. Je gebruikt een uitdrogende cleanser

Als er sulfaten of alcohol in je reiniger zitten, ben je niet goed bezig. Ze drogen je huid namelijk uit, en dat zorgt ervoor dat er ter compensatie steeds meer talg aan wordt gemaakt. Je krijgt tevens meer dode huidcellen, waardoor je poriën ook nog eens sneller zullen verstoppen.

2. Je zoekt dé magische oplossing

Je koopt product na product in de hoop dat één van die exemplaren je huid drastisch zal verbeteren. Dit zal echter niet gebeuren. Het produceren van zoveel talg is een natuurlijk proces. De makkelijkste en snelste manier om minder te glimmen, is vloeipaper of tissues gebruiken om het teveel aan talg weg te vegen. Een matterende poeder is ook een prima optie, maar overmatig gebruik kan dan weer leiden tot verstopte poriën.

3. Je slaat je dagcrème over

Nadat je je huid gereinigd hebt, is die even ontdaan van alle natuurlijke oliën, wat het nogal vatbaar maakt voor uitdroging. Een dagcrème moet dus aangebracht worden om het vocht in de cellen te houden.

4. Je scrubt teveel

Teveel scrubben kan huidirritatie veroorzaken, waardoor de huid meer olie aanmaakt om te herstellen. Voor vette huidjes zijn chemische exfoliators – zonder korrels dus – een betere keuze. Die verwijderen even goed de dode huidcellen zonder het huidoppervlak te beschadigen.

5. Je denkt dat alles op basis van olie slecht is voor jou

Sluit niet meteen alle producten op basis van olie uit omdat je een vette huid hebt. Er bestaan zelfs erg goede oliën speciaal voor een vette huid.

6. Geen extra huidverzorging tijdens een vliegreis

Ga er niet van uit dat een vette huid voldoende olie bevat om je te beschermen tegen droge lucht. Must have in je travel kit: een hydraterende masker. Breng vóór je in het vliegtuig stapt een flinke laag aan over het hele gezicht. Dat vormt een beschermlaag waardoor de droge lucht in het toestel weinig schade kan veroorzaken.

7. Je hebt stress

Een stressvol leven kan leiden tot verhoogde talgproductie. Het stresshormoon cortisol zorgt er namelijk voor dat je huid meer olie produceert, waardoor het extra gaat glimmen. Je kunt natuurlijk niet álle stress uit je leven bannen, maar probeer toch wat relaxmomenten in te plannen. Bezoek een wellnesscenter, ga op café met een vriendin, doe aan yoga…

Heb jij nog meer tips voor het bestrijden van een vette huid?

Lees ook: